Nieuwste oplossingen voor publiek sanitair op VSK 2022

Nieuwste oplossingen voor publiek sanitair op VSK 2022

Dé vakbeurs voor de installatiebranche beleeft haar 25e editie en DELABIE is daar natuurlijk bij. Als Europees marktleider op het gebied van sanitair voor publieke ruimten zal DELABIE een reeks noviteiten delen met de bezoekers. Daarbij ligt de nadruk op duurzaamheid en een hoge water- en energiebesparing, zonder daarbij in te boeten aan prestatievermogen en gebruikerscomfort. Andere vertrouwde elementen van de productontwikkeling zijn hygiëne, onderhoudsgemak, vandaalbestendigheid en installatiegemak.

Nieuwste oplossingen voor publiek sanitair op VSK 2022

Een groot deel van de stand zal gewijd zijn aan inbouwoplossingen voor urinoirspoelingen, toiletspoelingen en douches. Aan de hand van een workshop zullen de medewerkers uitleggen hoe de inbouwmodules kunnen worden aangepast aan verschillende wanddiktes en welke verschillende installatiemogelijkheden er zijn.

Directe toiletspoeling

Er wordt ook aandacht besteed aan het toiletsysteem met directe spoeling. Dit is een ideaal systeem voor het uitrusten van toiletten in publieke gebouwen. Er ontbreekt immers een reservoir waardoor stilstaand water en kalkaanslag of vuilophoping vermeden worden. Bovendien is er geen wachttijd nodig want het systeem is direct aangesloten op het waterleidingnet: het water is steeds beschikbaar. Het toiletsysteem met directe spoeling is dus hygiënischer en verzekert een totaal comfort voor de gebruiker. Voorbeelden zijn de prijswinnende TEMPOMATIC dubbele bediening met “intelligent” elektronisch spoelsysteem en de TEMPOFLUX 3 toiletkraan met directe spoeling en dubbele bediening.

Nieuwste oplossingen voor publiek sanitair op VSK 2022

Black Spirit

Nieuwste oplossingen voor publiek sanitair op VSK 2022

Vorig jaar werd het Black Spirit assortiment gelanceerd met de zwarte BINOPTIC elektronische wastafelkraan. Deze zwarte BINOPTIC viel zelfs in de prijzen bij de prestigieuze wedstrijd Red Dot Design Award en ontving de prijs voor Product Design 2021. Gezien het succes van het “zwart” assortiment, waaronder de HIGHFLOW handendroger en elektronische zeepdispenser, heeft DELABIE niet stilgezeten en werd dit assortiment uitgebreid. Denk maar aan accessoires zoals toiletborstelhouders, toiletpapierverdelers, kledinghaken en handdoekverdelers. Ook de SPEEDJET 2 handendroger bestaat voortaan in zwarte versie.
Design voor het grijpen Ook het Be-Line assortiment breidt uit. De Be-Line serie staat voor design, comfort en welzijn. De grepen, steunen en douchezitjes zijn geschikt voor iedereen en bieden een gevoel van welzijn dat de medische uitstraling overheerst. De grepen hebben een ergonomische platte anti-roterende zijde voor een optimale grip en ze nemen weinig plaats in zodat de gebruiker bewegingsvrijheid heeft. De serie bestaat in twee aluminium uitvoeringen: mat wit geëpoxeerd en antraciet grijs. De keuze van uitvoering maakt het mogelijk een visueel contrast te creëren tussen de grepen of de zitjes en de muur waarop de producten geïnstalleerd worden. Ook in dit assortiment zijn al meerdere producten in de prijzen gevallen.

De Be-Line producten zijn ook veilig. In utiliteiten is het gewicht van de gebruiker onbekend. De producten dienen dus bestand te zijn tegen elke omstandigheid. Daarom zijn ze getest aan meer dan 200 kg. Dankzij de afstand van 38 mm tussen de greep en de muur wordt verhinderd dat de voorarm vast komt te zitten. Zo wordt ook het risico op het breken van een vastzittende arm bij een eventuele val beperkt.

Het DELABIE-team heet iedereen van harte welkom op VSK 2022 op stand A028 om deze oplossingen zelf te ontdekken.

Dit artikel is gesponsord door DELABIE Benelux.

Eerder verschenen