Deze sanitaire oplossingen presenteerde Delabie op ISH 2023

Deze sanitaire oplossingen presenteerde Delabie op ISH 2023

Waar beter dan op de ISH beurs ontdek je de laatste sanitaire innovaties? ISH is de grootste vakbeurs ter wereld voor sanitair, verwarming, energie en installatietechniek die elke twee jaar plaatsvindt in Frankfurt am Main. Ook dit jaar was Delabie van de partij om de nieuwste sanitaire oplossingen voor publieke ruimten voor te stellen. Een terugblik.

Voor kranen en sanitair toebehoren in publieke ruimten gelden andere vereisten dan voor het sanitair in huishoudens. Denk maar aan het waterverbruik dat veel hoger ligt of het materiaal dat bestand moet zijn tegen intensief gebruik. Ook aandacht voor hygiëne, veiligheid en installatie- en onderhoudsgemak is van belang bij de keuze van sanitaire producten. Afhankelijk van de utiliteit biedt Delabie de gepaste oplossing. Deze oplossingen werden ook gepresenteerd op ISH.

Directe toiletspoeling

Toiletten in publieke gebouwen krijgen regelmatig te maken met problemen zoals lekken. Tijdens drukke momenten moeten bezoekers ook vaak lang wachten alvorens een nieuwe spoeling gerealiseerd kan worden. Dit zijn slechts enkele problemen die veroorzaakt worden door een reservoir. Een reservoir is namelijk de belangrijkste oorzaak van waterverspilling en bijgevolg hoge waterrekeningen.

In publieke ruimten is het directe spoelsysteem een waterbesparende en hygiënische oplossing. Er ontbreekt immers een reservoir waardoor stilstaand water en kalkaanslag of vuilophoping vermeden worden. Bovendien is er geen wachttijd nodig want het systeem is direct aangesloten op het waterleidingnet: het water is steeds beschikbaar.

Ten slotte garandeert de intelligente automatische spoeling een geoptimaliseerd waterverbruik aangezien de behoefte van een kleine of grote spoeling wordt vastgesteld, afhankelijk van het gebruik. Het toiletsysteem met directe spoeling is dus milieuvriendelijker, hygiënischer én het verzekert een totaal comfort voor de gebruiker.

Design voor iedereen

De Be-Line serie staat voor design, comfort en welzijn. De grepen en douchezitjes uit dit assortiment zijn geschikt voor iedereen en bieden een gevoel van welzijn dat de medische uitstraling overheerst. De grepen hebben een ergonomische platte antiroterende zijde voor een optimale grip en ze nemen weinig plaats in zodat de gebruiker bewegingsvrijheid heeft.

De serie bestond reeds in twee uitvoeringen, namelijk mat wit en antracietgrijs. Voortaan zijn de grepen, douchezitjes en accessoires ook beschikbaar in mat zwarte kleur. De keuze van uitvoering maakt het mogelijk een visueel contrast te creëren tussen de grepen of de zitjes en de muur waarop de producten geïnstalleerd worden.

De Be-Line producten zijn ook veilig. In utiliteiten is het gewicht van de gebruiker onbekend. De producten dienen dus bestand te zijn tegen elke omstandigheid. Daarom zijn ze getest aan meer dan 200 kg. Dankzij de afstand van 38 mm tussen de greep en de muur wordt verhinderd dat de voorarm vast komt te zitten. Zo wordt ook het risico op het breken van een vastzittende arm bij een eventuele val beperkt.

Een greep uit de Black Spirit Collection.
Een greep uit de Black Spirit Collection.

Black Spirit Collection

Twee jaar geleden introduceerde Delabie zijn eerste elektronische kraan in mat zwarte kleur, de Black Binoptic. Ondertussen werd een volledig zwarte serie ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van gebruikers in sanitaire openbare gebouwen. Ook in publieke toiletten is er immers steeds vaker aandacht voor design, en bijgevolg zwart sanitair. De sanitaire ruimte wordt namelijk beschouwd als uithangbord voor een instelling.

Voortaan omvat de Black Spirit Collection kranen, grepen, closetpotten, urinoirs en accessoires zoals toiletborstelhouders, kledinghaken, zeepverdelers en handendrogers. De sanitaire toestellen zijn vervaardigd uit bacteriostatisch RVS 304 en hebben een afwerking in mat zwart Teflon. Dit materiaal is bestand tegen chemische producten en heeft een beperkte grip, waardoor kalkaanslag zich moeilijk kan vasthechten. Bijgevolg wordt het onderhoud en de reiniging van de sanitaire toestellen vereenvoudigd.

Dit artikel is gesponsord door Delabie.