Het nieuwe woonhuis: “All electric”

20 september 2022 | 14.00 uur
Locatie: Van der Valk Veenendaal

Nieuwe woonhuizen krijgen geen gasaansluiting meer. Dat betekent dat alle voorzieningen (ook koken en verwarming) elektrisch moeten worden gerealiseerd. Voor verwarming zijn warmtenetten nog een mogelijkheid. Tijdens deze middag wordt gekeken naar de mogelijke uitvoering van nieuwe woningen zonder gasaansluiting. Nieuwe technologieën kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe installaties zullen zijn voorzien van PV-systemen, een aansluiting voor de elektrische auto, een warmtepomp en mogelijk ook diverse regelsystemen inclusief een opslagsysteem.

Deze kennismiddag is vooral bedoeld voor installateurs, adviseurs, woningbouwverenigingen, eigenaren van grotere PV-installaties, leveranciers van PV-systemen en inspecteurs.

Kennismiddag Warmtepompen 2022

Datum: donderdag 13 oktober
Locatie: Vakbeurs Energie, Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch
Zaal: Bosche zaal

Hybride, of meteen all electric?

De vraag naar en verkoop van hybride warmtepompen is geëxplodeerd. Hybride warmtepompen staan met een recente verplichting per 2026 niet alleen bij de overheid hoog op de agenda. Door de enorme prijsstijgingen van aardgas is ook de eindgebruiker helemaal om; de terugverdientijd is immers drastisch ingekort. Hybride warmtepompen vormen een mooie eerste stap naar aardgasloos. Maar volgens critici bestaat wel het gevaar dat de volgende stap naar all electric wordt uitgesteld of zelfs afgesteld. Of dat er een te krappe hybride warmtepomp worden gekozen. Dan toch maar meteen all electric? Of zijn er nog andere oplossingen op weg naar volledig elektrisch?

Deze kennismiddag is vooral bedoeld voor installateurs, adviseurs, woningbouwverenigingen, eigenaren van grotere PV-installaties, leveranciers van PV-systemen en inspecteurs.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kom naar de kennismiddag tijdens de vakbeurs energie