Warmtenetten: overzichtsartikel
Een van de oplossingen om van het gas af te stappen is het aanleggen van een warmtenet. We zetten in dit overzichtsartikel een aantal trends, technieken en praktijkcases voor u op een rij.
Een van de oplossingen om van het gas af te stappen is het aanleggen van een warmtenet. We zetten in dit overzichtsartikel een aantal trends, technieken en praktijkcases voor u op een rij.
Rookgas moet je afvoeren, dat is logisch. Toch? Lang niet alle rookgasafvoeren voldoen aan de regels. En met het vervangen van vr-ketels door hr-ketels wordt het probleem alleen maar nijpender. Oude RGA afvoeren, dus, en een nieuwe erin. Bevestigd volgens het nieuwe beugelen.
Om als installateur bepaalde werkzaamheden te mogen uitvoeren, zijn certificeringen nodig. De bekendste is zonder meer de Gasketelwet of CO-certificering. Hieronder volgt een overzicht van een aantal certificeringen die installateurs kunnen behalen.
Er zijn diverse opties mogelijk om warmte op te slaan voor de gebouwde omgeving. We lichten er in dit artikel een aantal toe.
De combinatie van een warmtepomp en een hr-cv-ketel heet in de volksmond een hybride warmtepomp. Vaak is deze combinatie goed toe te passen in woningen waar nog alleen een gasketel hangt. Bij woningen die op het gasnet aangesloten zijn, is dit een interessante optie om het energie- en gasverbruik snel te verlagen.
Elke zomer steekt het de kop weer op in de landelijke pers: Legionella. Bij hoge buitentemperaturen zijn de omstandigheden voor ontwikkeling van Legionella natuurlijk gunstig. Maar Legionella is een risico om het hele jaar rekening mee te houden.
Afvalwater bestaat niet... hemelwater en grijs water zijn schoon genoeg om te gebruiken voor wassen, sproeien en schoonmaken. Drinkwater wordt schaarser en duurder, zodat het gebruik van hemelwater en grijs water steeds meer voor de hand gaat liggen.
In dit artikel bieden we een overzicht van een aantal artikelen die gaan over afgiftesystemen. Van de dubbelrol van afgiftesystemen, klimaatplafonds, watervoerende wandverwarming tot het waterzijdig inregelen van vloerverwarming.
Koeling is met de warmere zomers steeds vaker onderwerp van gesprek. Hoe houd je een gebouw koel? Met passieve koeling, of als het echt niet anders kan, met actieve koeling? Een overzicht.
Warmteterugwinning uit douchewater wordt nog niet zoveel toegepast. Zonde, want warm water zomaar het riool in laten stromen is energieverspilling. Er zijn al verschillende systemen leverbaar, voor uiteenlopende situaties. Een overzicht.