Sta jij al in de Top 100 W-installateurs?

Sta jij al in de Top 100 W-installateurs?

Binnenkort wordt een nieuwe ranglijst bekendgemaakt in de installatiewereld. De Top 100 W-installateurs van Trustoo. In deze lijst vind je de beste W-installateurs van Nederland. Hoe wordt deze lijst samengesteld en wat zijn de criteria? Gawalo sprak met oprichter Lars Freriks van Trustoo.

“De Top 100 wordt samengesteld op basis van openbare gegevens. Belangrijke pijlers zijn: de reviews die online te vinden zijn, vakmanschap, oprichtingsdatum van je bedrijf, en of jouw bedrijf aangesloten is bij keurmerken of brancheorganisaties”, vertelt Lars Freriks. “We doen dat zo objectief mogelijk. We checken bijvoorbeeld of bedrijven actief zijn op social media. Bovendien nemen we niet alleen de gegevens van ons eigen platform mee, zo kijken we ook naar andere reviewbronnen zoals bijvoorbeeld Google.”

Lokale installateurs in het zonnetje

Wat opvalt is dat er vrijwel alleen MKB-bedrijven in de Top 100 staan. “Dat is precies waar we naar streven”, zegt een enthousiaste Freriks. “We willen lokale ondernemers in het zonnetje zetten. De installatiebedrijven waarbij iedereen nog contact heeft met de klant.”

“Klanten willen geen nummer zijn en zijn niet gebaat bij een installateur 50 kilometer verderop, tenzij ze een zeer specialistische vraag hebben. Bovendien rijden installatiebedrijven niet van Maastricht naar Groningen of omgekeerd; de meeste installateurs staan letterlijk in contact met hun omgeving.”

Lokale ondernemer

Voor MKB-bedrijven wil Trustoo het verschil maken. “Lokale ondernemers bieden we een podium om hun diensten aan te bieden aan nieuwe klanten in hun directe omgeving. We merken dat dat werkt. Het voelt vertrouwd voor klanten om iemand over de vloer te krijgen die ‘dezelfde taal’ spreekt en die snel ter plaatse kan zijn. De locatie bepaalt namelijk voor een groot deel de tevredenheid van klanten.”

Hij legt uit dat ook met dat aspect rekening is gehouden bij de scoreberekening. “Bezoekers van Trustoo kunnen al een Top 10 per regio vinden. Is jouw installatiebedrijf hierin te vinden dan ding je automatisch mee naar een plek in de Top 100.”

Proactief werkt

Bedrijven die hoge ogen gooien worden door hun klanten gewaardeerd om hun proactieve houding. De woorden ‘meedenken’, ‘oplossingen’, ‘kennis’ en ‘vertrouwen’ komen vaak terug in de beoordelingen.

“Mond-tot-mond reclame is de beste reclame die je kunt krijgen; de online reviews zijn daar de moderne versie van. En het wordt steeds belangrijker. 80% van de consumenten leest eerst de beoordelingen voordat ze je bellen of mailen. Wij raden installateurs daarom altijd aan: vraag om een review. Tevreden klanten werken hier graag aan mee.”

Aanmelden

Alle bedrijven met een profiel op Trustoo dingen mee naar een plaats in de Top 100. Freriks: “We hebben hen gevraagd om hun gegevens te controleren en aan te vullen. Daarnaast wil ik tegen bedrijven die nog niet op Trustoo staan zeggen: je kunt je alsnog aanmelden. Een bedrijfsprofiel op Trustoo aanmaken is helemaal gratis. Vul je gegevens in en je maakt kans op een ereplaats.”

Kwaliteit wordt niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang.”

En dat niet alleen… “Installateurs in de Top 100 ontvangen van ons vijf aanvragen via het Premium profiel. Hier kunnen ze tijdelijk gratis gebruik van maken.” Met het Premium profiel bepaal je zelf welk type aanvragen je ontvangt, het aantal aanvragen én kun je nog beter aangeven in welke regio’s je actief bent. Voor zowel grote als kleine installatiebedrijven, maar ook voor specialisten, is dat aantrekkelijk.

Die verscheidenheid zie je overigens ook terug in de voorlopige Top 100. “Daar zijn we trots op”, besluit Freriks. “Kwaliteit wordt namelijk niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang. Een plek in de Top 100 claim je door zichtbaar, oplossingsgericht en klantvriendelijk te zijn. Kortom: jouw relatie met de klant geeft de doorslag.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Trustoo

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Een naar behoren werkend ventilatiesysteem is een essentieel onderdeel van goed geïsoleerde woningen, omdat ze ondanks de luchtdichtheid van de...

Foto: Shutterstock

Ruim 1 op 5 huiseigenaren wil komend jaar thuisbatterij installeren

Komend jaar wil 22% van de consumenten een warmtepomp aanschaffen terwijl 21 procent het voornemen heeft een thuisbatterij (voor zonnepanelen) te...

Zestig jaar Warmteservice

Zestig jaar Warmteservice

Specialist op het gebied van verwarming, sanitair, installatiemateriaal en duurzame oplossingen Warmteservice viert dit jaar haar 60-jarig bestaan....

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige...

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monobloc. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte,...

Marije Tillema, directeur NVI-GO - foto: ©NFP

'Hybride route blijft belangrijk speerpunt'

De stichting NVI-GO behartigt de belangen van bedrijven uit de verwarmingsindustrie. "We zien dat hybride warmtepompen bezig zijn aan een...

De duurzame dozen van Itho Daalderop

Duurzame dozen van Itho Daalderop

De nieuwe plasticvrije verpakkingen voor Close-in en CVE van Itho Daalderop zijn een belangrijke stap op weg naar verduurzaming.

Gawalo maart 2024

Gawalo maart 2024

In deze editie o.a. Overstappen naar installatie warmtepompen p. 08 Hybride warmtepompen voeren de boventoon op VSK p. 14 E en W met elkaar verbinden...

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Als je een meetinstrument laat kalibreren, is de verwachting vaak dat het instrument meteen ook wordt gecontroleerd, onderhouden en indien nodig...