Vele handen wassen vraagt om nieuwe sanitaire oplossingen

Vele handen wassen vraagt om nieuwe sanitaire oplossingen

In de strijd tegen Covid-19 moeten we vaste gewoontes doorbreken en onze benadering van zoiets simpels als handen wassen heroverwegen. We wassen nu drie keer vaker onze handen, en ook twee keer zo lang. Dit leidt tot een enorme toename in verbruik van water en energie. Het is dus noodzaak om in openbare en publieke sanitaire ruimten oplossingen te installeren voor een goede hygiëne en waterbesparing voor.

Met zelfsluitende mechanische of elektronische wastafelkranen optimaliseren we de hygiëne doordat er geen manueel contact is met de kraan na het spoelen van de handen. Eventuele bacteriën of virussen die aanwezig zijn op de hendels, worden dus niet opnieuw overgedragen op de handen.

Sensorkranen hebben een automatische antibacteriële periodieke spoeling als bijkomend voordeel. Deze spoeling treedt in werking wanneer de kraan gedurende 24 uur niet wordt gebruikt. Zo wordt stagnatie van water in de kraan en het leidingwerk voorkomen: een belangrijke factor in de strijd tegen bacteriegroei.

Draai de kraan maar dicht

In de strijd om bacteriën op afstand te houden, wassen we nu langer en vaker onze handen. Maar hoe vaak laten we de kraan openstaan? Traditionele wastafelkranen hebben een verbruik van 9 liter per minuut. Als het wassen van de handen 32 seconden duurt, inclusief natmaken, inzepen en spoelen, en de kraan loopt door, bedraagt het totale verbruik 4,8 liter per gebruik*.

Normaal gesproken wassen we onze handen vier of vijf keer per dag, maar omdat we nu meer aandacht besteden aan handhygiëne is dit opgelopen tot minstens twaalf keer per dag. De impact op het verbruik is aanzienlijk en stijgt van 24 liter naar 57,6 liter per persoon per dag*.

Waterbesparing

Uit ecologische overwegingen dienen we dit verhoogde waterverbruik te beperken. Vergeleken met een traditionele wastafelkraan zorgen de zelfsluitende mechanische of elektronische kranen van Delabie voor optimale waterbesparing. Zij bezorgen de eigenaar een lagere waterrekening zonder de gebruiker te laten inboeten op comfort.

De kraan sluit automatisch na zeven seconden (bij mechanische modellen) of na het verwijderen van de handen uit de detectiezone (bij sensorgestuurde modellen) en heeft een beperkt debiet van 3 liter per minuut bij 3 bar. De gebruiker kan dus zijn handen nat maken, de zeep aanbrengen en afspoelen zonder dat de kraan continu loopt. Met een elektronische kraan van Delabie daalt het waterverbruik tot 0,6 liter per gebruik, een daling van bijna 90%*.

In de strijd tegen de verspreiding van corona is het wassen van de handen een essentieel wapen. Degenen in de frontlinie van het beheer van openbare sanitaire voorzieningen moeten oplossingen hebben om hun gebruikers hygiënische, waterbesparende en betrouwbare handwasvoorzieningen te bieden.

Dit artikel is gesponsord door Delabie

Douche wtw: een overzicht

Warmteterugwinning uit douchewater wordt nog niet zoveel toegepast. Zonde, want warm water zomaar het riool in laten stromen is energieverspilling....