Black Binoptic: design kranen voor high-end sanitair

Black Binoptic: design kranen voor high-end sanitair

Sanitair in openbare ruimten moet functioneel en degelijk zijn. Het wordt nu eenmaal intensief gebruikt. Toch hoeft functionaliteit design niet in de weg te staan. De nieuwe elektronische Black Binoptic-kraan van Delabie, ontworpen voor openbare ruimten, is er nu ook in een mat zwart verchroomde uitvoering.

De Binoptic-kraan werd reeds meermaals gekozen en geïnstalleerd in de internationale luchthaven van Abu Dhabi, de Incity-toren in Lyon, de Europese Metropool van Rijsel, het nieuwe Tai Kwun centrum voor erfgoed en kunst in Hongkong en de Majunga-toren in La Défense, nabij Parijs. Opdrachtgevers kiezen voor deze kraan om de esthetiek en omdat ze voldoet aan de vereisten voor de openbare ruimte. Het ontwerp in messing en mat zwart chroom is bestand tegen intensief gebruik. De kraan is geschikt als blad of muurmodel, mengkraan of kraan en voor inbouw- of opbouwwaskom.

Waterverbruik beperken

Waterverbruik kan aanzienlijk zijn doordat de kraan intensief gebruikt wordt en de gebruikers soms nalaten om de kraan na gebruik dicht te draaien. Met een automatische zelfsluiting en een vooraf ingesteld debiet van 3 liter per minuut kan de Binoptic tot 90 % water besparen ten opzichte van een klassieke kraan. Indien nodig kan het debiet van de kraan aangepast worden tussen 1,5 en 6 l/min.

Bacteriën krijgen geen kans

Wanneer een kraan niet regelmatig gebruikt wordt, stagneert het water in de leidingen en ontstaat er bacterievorming. Om dit te verhelpen is de kraan uitgerust met een periodiek spoelsysteem. De leidingen worden elke 24 uur na het laatste gebruik automatisch gespoeld. De kraan is zonder manueel contact te bedienen, waardoor bacteriën niet via de handen worden overgedragen. Bacteriegroei in de kraan wordt vermeden door de uitloop met gladde binnenkant en de beperkte inhoud. De modellen op batterij zijn uitgerust met een elektroventiel met zuiger. Het water in de kraan wordt afgevoerd en ververst bij elk gebruik, wat ook weer bijdraagt aan de beperking van bacterievorming.

Beperkt en eenvoudig onderhoud

De kalkwerende straalbreker en mechanisme zorgen samen met de ingebouwde vuilfilters voor een minimum aan onderhoud. Door gestandaardiseerde onderdelen is de kraan snel en eenvoudig te installeren. De verklikkerlichtjes in de elektronische sturing van de kraan vergemakkelijken de diagnose en de kraan hoeft niet gedemonteerd te worden, door de directe toegang tot de batterijen en het elektroventiel.

Dit artikel is gesponsord door Delabie