Installatiefestival: jong beleefd is oud gedaan

Installatiefestival: jong beleefd is oud gedaan

“De jeugd heeft de toekomst” denken ze bij Wasco. En zo werd NXT GEN bedacht: een installatiefestival voor (toekomstige) installateurs en het hele gezin.

Een combinatie van installatievakbeurs en festival: het NXT GEN installatiefestival. Met producten en demonstraties van allerlei merken en fabrikanten. Geen stoffige stands, maar een festivalterrein met innovaties, activiteiten, foodtrucks en muziek.

Scholieren welkom

Op menig vakbeurs zien de exposanten scholieren liever gaan dan komen. Maar op installatiefestival NXT GEN zijn scholieren als eerste aan de beurt. Op vrijdag 12 mei van 10:00 tot 14:00 is het festivalterrein exclusief voor scholieren geopend. Niet alleen bekijken, maar ook zelf ervaren hoe de nieuwste innovaties werken.

De workshops en activiteiten zijn geopend voor leerlingen van allerlei leeftijden, van basisschool (groep 6 – 8) tot voortgezet onderwijs. Weet je nog niet, wat je later wilt doen, dan is dit de kans om te ontdekken wat de installatietechniek jou te bieden heeft. Ben je al begonnen aan een technische opleiding, dan is het installatiefestival een kans om kennis te maken met de praktijk.

Van jong tot oud

Op vrijdag 12 mei van 14:00 tot 20:00 en zaterdag 13 mei van 10:00 tot 17:00 is het installatiefestival geopend voor installateurs en hun gezin. Voor installateurs zijn de interactieve demonstraties van fabrikanten natuurlijk interessant. Maar ook het wagenpark vol demo-modellen van trucks, bussen en aanhangwagens. Installateurs-in-de-dop kunnen zich uitleven op experimenten met alternatieve energie, elektrische auto’s en nog veel meer.

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij een van de foodtrucks of de skybar. Een DJ op een camperstage zorgt voor muziek en de voetjes kunnen letterlijk van de vloer in de Boulderbox. Dat is een kruising tussen Twister en een klimwand.

Weer of geen weer

Hoewel het in mei vaak mooi weer is, zijn alle activiteiten voor de zekerheid overdekt. Ook wanneer het regent, kan het festival dus gewoon doorgaan. Het NXT GEN installatiefestival vindt plaats op het evenemententerrein van Papendal, bij Arnhem. Kaarten zijn gratis aan te vragen via de website van Wasco, de organisator van het evenement.

Margo van Voskuilen

Margo van Voskuilen

Hoofdredacteur Gawalo

Margo van Voskuilen is boekenwurm en van oorsprong bouwkundige, met een grote interesse in duurzame gebouwtechniek.