Nieuw platform brengt zzp’ers en opdrachtgevers direct in contact

Nieuw platform brengt zzp’ers en opdrachtgevers direct in contact

Lance Free matcht zzp’ers met bouw- en installatiebedrijven. Het online platform is sinds twee jaar live en blijkt een succes: meer dan 5.000 zzp’ers zijn er bij aangesloten. Als het aan Head of Clients & Recruitment Anne-Jolijn Meester ligt, blijft het daar niet bij.

Meester: “We hebben een transparant platform voor de branche gecreëerd. Zo kunnen we zzp’ers en opdrachtgevers rechtstreeks met elkaar in contact brengen. Er is geen tussenkomst van intermediair of uitzendbureau. Vraag en aanbod komen hier echt samen. We richten ons op elektro- en installatietechniek, industrie, bouw en infra.”

Laagdrempelig

Bedrijven stonden van begin af aan te trappelen om deel te nemen en meerdere bedrijven sluiten zich dagelijks aan, vertelt Meester. “Er is een groot tekort aan vakkrachten. Ook door de ambitieuze plannen van het nieuwe kabinet zal die vraag alleen maar groeien. Met ons platform bieden we een heldere, snelle oplossing voor opdrachtgevers.”

Als er een opdracht van een bedrijf binnenkomt dan zoekt Lance Free via het eigen platform en social media naar de juiste zzp’er. “Door de juiste technieken op social media onderscheiden we ons van anderen. We vinden doorgaans snel de juiste vakkrachten.”

Ontzorgen

Een uitgangspunt bij Lance Free is dat ze de zzp’er willen ontzorgen. “Die heeft al genoeg aan zijn hoofd. We hebben daarom de drempel voor het aanmelden op ons platform zo laag mogelijk gehouden,” vertelt Meester. “Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen zelf onderling onderhandelen over de tarieven.”

Vervolgens is het platform ondersteunend, aldus Meester. “We maken gebruik van één overzicht voor alle werkuren en bonnen. De zzp’er kan zijn uren invullen en na goedkeuring van de opdrachtgevers wordt er automatisch een factuur gegenereerd. Deze kunnen de zzp’ers in hun eigen omgeving downloaden. Die kunnen ze vervolgens gebruiken voor de eigen boekhouding. De factuur wordt – indien gewenst – binnen drie dagen uitbetaald.”

Alles wat je hoeft te doen als zzp’er is een online profiel aanmaken”

Bemiddelingskosten

Qua bemiddelingskosten is er ook transparantie. Er wordt € 2,50 per uur berekend. Die marge is bij een intermediair al snel het dubbele. En qua aanmelding kan een kind de was doen. Meester: “Alles wat je hoeft te doen als zzp’er is een online profiel aanmaken en je vaardigheden en werkervaring beschrijven.”

Vervolgens kun je je interesse tonen voor een opdracht of reacties van bedrijven ontvangen naar aanleiding van je profiel. “Een ander voordeel is dat zzp’ers die bij ons een account hebben, direct gereedschap kunnen bestellen bij de Technische Unie.”

Mix van opdrachten

Lance Free richt zich niet op opdrachten bij particulieren. Het gaat van kleine opdrachten – zoals het aansluiten van een warmtepomp – tot aan projecten waar tientallen vakspecialisten bij nodig zijn. De werkzaamheden lopen uiteen. Het kan gaan om installatie van cv-ketels, boilers en geisers, het plaatsen van zonneboilers en pvt-panelen of aanleg van vloerverwarming. Maar ook timmerwerk, de aanleg van een elektrotechnische installatie en ander werk in de bouw & infra komt veel aan bod.

Lance Free heeft geregeld contact met installatiebedrijven en grote landelijke bouwbedrijven die op zoek zijn naar extra handen. Aangesloten zijn onder andere Paree, Mega Elektra, Koole Controls BV en Hinfelaar.

Mall of the Netherlands

Een in het oog springend project was The Mall of the Netherlands in Leidschendam, vertelt Meester. “Het is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 117.00 vierkante meter. Het herbergt honderden winkels en restaurants, tien bioscoopzalen, een sportcafé en een bowlingcentrum. We hadden daar een jaar lang gemiddeld tien man rondlopen en op piekmomenten zo’n man of twintig.”

Uitbesteden

Een nieuwe functionaliteit op het platform is ‘stuksprijs’. Zzp’ers en opdrachtgevers konden al onderling een uurtarief afspreken voor een bepaald project. Daar komt nu bij dat installateurs en opdrachtgevers werk kunnen aanbesteden of aannemen op basis van stuksprijs. Denk aan een vaste prijs per cv-ketel of per warmtepomp. Sinds december is deze mogelijkheid live.

Meester tot slot: “We zijn trots dat dit nu kan. Werken met stuksprijzen geeft je de mogelijkheid om specifieke werkzaamheden eenvoudig en transparant met elkaar af te spreken. Het is een echt een mooie aanvulling en een meerwaarde voor Lance Free. We willen hét platform in de bouw en techniek zijn en daar gaan we vol voor.”

Dit artikel is gesponsord door Nexton.

Foto: Shutterstock

Ruim 1 op 5 huiseigenaren wil komend jaar thuisbatterij installeren

Komend jaar wil 22% van de consumenten een warmtepomp aanschaffen terwijl 21 procent het voornemen heeft een thuisbatterij (voor zonnepanelen) te...

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

De technieksector wordt ook voor vrouwen steeds aantrekkelijker. Daarom bieden technische bedrijven op Girls' Day (11 april) meisjes van 10 tot 15...

Zestig jaar Warmteservice

Zestig jaar Warmteservice

Specialist op het gebied van verwarming, sanitair, installatiemateriaal en duurzame oplossingen Warmteservice viert dit jaar haar 60-jarig bestaan....

Bryan Slief van Installatiebedrijf Slief - foto: NFP

Vierde generatie in installatiebedrijf

Bryan Slief is de vierde generatie Slief en sinds 1 januari 2023 officieel mede-eigenaar van Installatiebedrijf Slief in het Gelderse Loenen....

Van Dorp verstevigt positie in regio Nijmegen met overname van Installatietechniek Hartog

Van Dorp verstevigt positie in regio Nijmegen

Van Dorp heeft overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen van Installatietechniek Hartog uit Nijmegen. Dit bedrijf, met een historie...

Marije Tillema, directeur NVI-GO - foto: ©NFP

'Hybride route blijft belangrijk speerpunt'

De stichting NVI-GO behartigt de belangen van bedrijven uit de verwarmingsindustrie. "We zien dat hybride warmtepompen bezig zijn aan een...

Preworxs: "Klanten leveren onderdelen bij ons aan, en wij maken daar een samengesteld product van."

Inclusie: goed voorbeeld doet goed volgen

Onderzoeken wijzen uit dat een divers personeelsbestand de bedrijfsprestaties verbetert. Een mix van mannen en vrouwen, jong en oud, mindervaliden,...

Gawalo maart 2024

Gawalo maart 2024

In deze editie o.a. Overstappen naar installatie warmtepompen p. 08 Hybride warmtepompen voeren de boventoon op VSK p. 14 E en W met elkaar verbinden...