Altijd een frisse en droge badkamer met nieuwe ventilatoren

Een instelbare nalooptimer, een bewegingssensor en een adaptieve hygrostaat: allemaal functies die ervoor zorgen dat de badkamer te allen tijde fris en droog blijft. Voor het eerst komen deze (plus nog meer) opties samen in één badkamerventilator.

Met de introductie van de nieuwe Silent Dual badkamerventilatoren biedt ventilatiesystemenspecialist Soler & Palau nieuwe mogelijkheden. Waar voorheen de keuze gemaakt moest worden tussen de uitvoering aan/uit, of aan/uit met nalooptimer, en met hygrostaat of een bewegingssensor, combineert de nieuwe serie ventilatoren al deze opties in één apparaat.

De Silent Dual-serie is voorzien van een hygrostaat (vochtsensor) en een bewegingssensor. Daarnaast is er bij het inbedrijfstellen de keuze voor automatisch programma aan/uit of laag/hoog. Ook is de ventilator voorzien van een instelbare nalooptimer, voor zowel de badkamer als het toilet een veelgevraagde optie.

Adaptieve hygrostaat

De badkamerventilator heeft als eerste op de markt een adaptieve, ofwel zelflerende hygrostaat  aan boord. Daardoor maakt de hygrostaat onderscheid tussen geringe veranderingen in de relatieve vochtigheid (RV) in de atmosfeer, en veranderende RV door douche- of bad-gebruik. De ventilator zal dus niet ongewenst tijdens koude vochtige nachten aanslaan, maar alleen als het nodig is: ventileren om de badkamer en toilet droog en zuiver te houden.

Instelbare nalooptijd

De nalooptijd kan ingesteld worden op twee of vijftien minuten, zodat de ruimte droog en fris achterblijft na het gebruik van de douche of het toilet. De ventilatoren in de serie zijn fluisterstil. Het meest gevraagde type (de Silent Dual-100) heeft een capaciteit van 90 m3/h en produceert een geluid van maximaal 26,5 dB(A).

De installatie van de ventilator gaat via het plug & play principe: alleen de fase en 0 en er is geen schakeldraad benodigd om op de lichtschakelaar aan te sluiten. Alle specificaties over de werking en installatie van de Silent Dual-serie zijn te vinden op de introductiepagina.

Over Soler & Palau

Soler & Palau is Europa’s grootste fabrikant van ventilatoren en compacte luchtbehandelingskasten. De 40 R&D-medewerkers innoveren continu om nieuwe producten op de markt te brengen. In de loop der tijd zijn er meer dan 80 patenten verworven. Vanuit de fabrieken in Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Noorwegen wordt het assortiment ventilatoren geproduceerd, waardoor voor vraagstukken in de utiliteit, industrie en woningbouw een passende oplossing kan worden geboden.

Dit artikel is gesponsord door Soler & Palau

Dit vind je misschien ook interessant