Renson heeft primeur op ventilatiemarkt

Renson pakt uit met de Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatieunit met vocht, VOC- én CO2-meting. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Anders dan bestaande badkamer- of toiletventilators stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij via ingebouwde sensoren detecteert.

Naast de variant met vocht- en VOCPrimeur-sensoren tegen geurtjes, is er een tweede type met een extra CO2-sensor. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. De Renson Waves is immers geschikt voor elke ruimte, van de keuken en badkamer tot het toilet en zelfs logeerkamers. Via de bijhorende app is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen.

Energie-efficiënte oplossing

De Renson Waves betekent een reuzensprong voor de kwaliteit van de binnenlucht in bestaande woningen. “Vroeger werd de ventilatie gekoppeld aan de lichtschakelaar of een vochtsensor met timer”, vertelt Sam Lobbens, productmanager bij Renson. “Maar zo ventileer je nooit op basis van de werkelijke luchtkwaliteit. Met de Waves gaat dat wél. “Het toestel meet 24 uur de luchtkwaliteit en schiet indien nodig in actie.

De Waves stemt het ventilatieniveau volautomatisch af op het vocht-, CO2- en geurtjesniveau dat hij via ingebouwde sensoren detecteert.
De Waves stemt het ventilatieniveau volautomatisch af op het vocht-, CO2– en geurtjesniveau dat hij via
ingebouwde sensoren detecteert.

Vlotte installatie

De Waves is daarnaast ook hyperintelligent. Dankzij de ingebouwde autokalibratie weet het toestel hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. Dat maakt de installatie een fluitje van een cent.

De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 millemeter. Daarbij kan in een mum van tijd de oude ventilator worden vervangen. Vervolgens gewoon de stap-voor-stapgids in de app volgen en de autokalibratie doet de rest. Ventileren was nooit zo makkelijk!

Geslaagde test: luchtkwaliteit beter dan ooit

Evy kon de Renson Waves als één van de eersten te testen. “De timing is perfect want mijn huidige ventilator in het toilet is net kapot”, begint Evy. De oude ventilator werd in minder dan 10 minuten vervangen en de resultaten zijn verbluffend.

“De vorige ventilator werkte enkel en alleen voor het toilet, maar de Waves detecteert ook de luchtkwaliteit in aangrenzende ruimtes. We kunnen nu zonder breekwerken het CO2-niveau op onze bovenverdieping onder controle houden. Echt super! En het fijne is dat je er zelf niets voor moet doen, de Waves regelt alles automatisch.”

De meetresultaten bevestigen het gevoel van Evy. Na de installatie lag het gemiddelde CO2– gehalte 450 ppm lager dan voordien. Ook de maximum opgetekende CO2-waarde daalde va 3000 ppm vóór tot 1500 ppm na de installatie. Dankzij de extra CO2-sensor zijn niet alleen de problemen in het toilet opgelost, de luchtkwaliteit van de gehele bovenverdieping is sterk verbeterd.

Dit artikel is gesponsord door Renson

Dit vind je misschien ook interessant