Keuzehulp voor technici leidt tot betere keuzes warmtepompcursussen

Keuzehulp voor technici leidt tot betere keuzes warmtepompcursussen

Warmtepompen hebben de toekomst. Technici krijgen steeds vaker te maken met warmtepompsystemen. Maar als zij zich hierin willen bekwamen, komen ze voor een keuze te staan. Er zijn zoveel verschillende opleidingen en cursussen; hoe weten ze welke passen bij hun voorkennis, wensen en werkzaamheden? Met het speciale trainingsprogramma mét keuzehulp van Pump Up The Heat kiezen technici de training die bij hen past.

Pump Up The Heat is een gezamenlijk initiatief van opleidingsinstituten ROVC, IW Nederland en branchevereniging Techniek Nederland ter promotie van warmtepompcursussen. Op de website PumpUpTheHeat.nl staan alle warmtepompcursussen die samen de Leerlijn Warmtepompen vormen en technici onderdompelen in de wereld van de warmtepompen. Van basistrainingen tot cursussen over de milieu- en veiligheidsaspecten. Met dit modulaire aanbod kunnen installatiebedrijven zich zo optimaal mogelijk voorbereiden op de toekomst.

Keuzehulp voor technici

Een fijn onderdeel van Pump Up The Heat is de speciale keuzehulp. Deze keuzehulp helpt technici om de juiste training te kiezen, op basis van de werkzaamheden die ze willen uitvoeren, en hun voorkennis. Zo leren ze alleen dát wat ze nodig hebben in hun werk, en kunnen ze zich focussen op de belangrijkste aspecten. De keuzehulp bestaat uit een handige tabel waarmee technici hun leerroute kunnen bepalen. Er wordt een aantal vragen doorlopen - onder andere over de gewenste onderdelen en voorkennis - waaruit geschikte trainingen en cursussen volgen. Dit initiatief stuurt technici bij het maken van de juiste keuze.

Pump-up-the-Heat-2Voorlopers binnen de techniek

Alle trainingen en cursussen die uit de keuzehulp volgen, worden gegeven door ROVC en IW Nederland. ROVC zet al vijftig jaar de toon als het gaat om praktijkgerichte opleidingen binnen de techniek. Ook IW Nederland biedt opleidingen voor personeel van installatiebedrijven en jonge vakmensen. Techniek Nederland daarentegen is een ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Deze organisatie maakt technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en enthousiasmeert installatiebedrijven om hun medewerkers het gewenste kwaliteitsniveau te laten behalen.

Ontdek alle technische warmtepompcursussen

De warmtepompcursussen op Pump Up The Heat worden gegeven op meerdere locaties in Nederland en zijn stuk voor stuk praktijkgericht:

  • Toepassing en werking: een basistraining over de werking en toepassing van warmtepompinstallaties, de componenten en de veiligheidseisen.
  • Het juiste advies: een training van een dag om een adviserende rol te kunnen aannemen en klanten te kunnen adviseren over warmtepompen.
  • Installeren: een training van twee dagen om warmtepompen en hybride installaties correct en veilig te installeren.
  • Waterzijdig inregelen van cv-installaties / warmtepompen: een training waarin technici leren om de ontwerpvolumestromen van cv-installaties en warmtepompen goed in te stellen.
  • Onderhoud en storingen oplossen: een training om storingen te zoeken en verhelpen, planmatig onderhoud te plegen en inspecties uit te voeren.
  • F-gassen categorie I & II: trainingen voor monteurs om het diploma F-gassen I of F-gassen II te behalen.
  • VCA & VCA VOL: opleidingen voor technici om te leren veilig en milieuvriendelijk te werken.

Meer weten? Ga direct naar PumpUpTheHeat.nl en leer alles over warmtepompen!

Dit artikel is gesponsord door Pump Up The Heat.