Het ecologische alternatief voor waterloze urinoirs

Met zijn hybride spoelsysteem is het Hybrimatic Fino-urinoir een echt ecologisch alternatief voor waterloze urinoirs. Het innovatieve detectiesysteem en de automatische spoeling zorgen voor maximale waterbesparing.

Ongekend en onzichtbaar detectiesysteem

Het hybride detectiesysteem is onzichtbaar van buitenaf en geïntegreerd in het urinoir. De spoeling wordt geactiveerd wanneer vocht in het urinoir gedetecteerd wordt.

Waterbesparing

Het spoelen van een urinoir heeft traditioneel 3 doelstellingen: de urinoirwanden spoelen, het water in de sifon vernieuwen en urinekristallen in de leidingen tegengaan. Met het Hybrimatic Fino-urinoir kan water bespaard worden op het vernieuwen van water in de sifon doordat deze beschikt over een afvoer met membraan, zonder waterslot. Met slechts 7 cl (1 seconde spoeling) kunnen de volledige urinoirwand en het membraan gereinigd worden. Tijdens een periode van intensief gebruik wordt de massamodus geactiveerd. Hierbij gebeurt de spoeling pas na het vertrek van de laatste gebruiker, zodat het waterverbruik beperkt wordt.

Maximale hygiëne zonder manueel contact

Het ontbreken van manueel contact gaat de overdracht van bacteriën op de handen tegen. De spoeling van de Hybrimatic treedt dan ook automatisch in werking na het vertrek van de gebruiker. De periodieke hygiënische spoeling vindt elke 24 uur plaats (instelbaar op 12 uur). Deze spoeling gaat bacteriegroei en verstopping van de leidingen tegen. Bovendien is het Fino-urinoir gemaakt van bacteriostatisch roestvrij staal 304. Dit is een legering die eenvoudig schoon te maken is en perfect is aangepast aan de eisen van de openbare sanitaire hygiëne.

Geen chemische producten

In tegenstelling tot de waterloze urinoirs heeft de Hybrimatic Fino geen chemische en dure producten (zoals vloeibare onderhouds- en reinigingsproducten) nodig. De Hybrimatic Fino is gemaakt van rvs, een materiaal dat 100% recyclebaar is,  en draagt dus bij aan de duurzame ontwikkeling en de bescherming van het leefmilieu.

Gemakkelijke installatie en eenvoudig onderhoud

De toegang tot het besturingssysteem is zowel gemakkelijk als veilig: langs de onderkant van het urinoir. De regelmatige spoeling zorgt voor een lagere frequentie van onderhoud op het urinoir en het membraan hoeft minder vaak vervangen te worden.

Vandaalbestendigheid

Delabie heeft een automatisch spoelmechanisme ontwikkeld, gebaseerd op de detectie van urine. Er is dus geen detectie-oog zichtbaar voor de gebruiker. Het besturingssysteem en de bevestigingen zijn niet toegankelijk voor de gebruiker.

Dit artikel is gesponsord door Delabie

Dit vind je misschien ook interessant