Mobiele Service met ISO 9001 certificering

Mobiele Service met ISO 9001 certificering

Naast de vaste kalibratielaboratoria in Capelle aan den IJssel en Zaventem beschikt Euro-Index sinds kort ook over een laboratorium op wielen met de naam Mobiele Service. De bedrijfsprocessen van Euro-Index zijn al sinds 1999 NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd, en nu is aan deze certificering ook de Mobiele Service toegevoegd.

Euro-Index wilde geen enkele concessie doen, wat vaak wel het geval is bij het kalibreren op locatie. Daarom was het belangrijk voor het bedrijf om binnen de scope van de ISO-certificering niet alleen te kunnen kalibreren op locatie, maar ook ter plaatse direct al het geautoriseerde onderhoud en reparaties kunnen te uitvoeren.

Klimaatinstallatie

De faciliteiten van het rijdende laboratorium maken dit mogelijk. De klimaatinstallatie zorgt ervoor dat de omgevingscondities onder vrijwel alle omstandigheden binnen de door de fabriek gestelde grenzen blijven. Zo kunnen betrouwbare kalibraties worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen zodat er altijd ESD-veilig wordt gewerkt.

De tekst loopt door onder de afbeelding

Complete KWS-behandeling

De technici in de Mobiele Service hebben een online verbinding met de server in de hoofdvestiging. Alle informatie over instrumenten, procedures en de kalibratiehistorie van de meetinstrumenten is daardoor binnen handbereik. Zo kan Euro-Index op locatie de meeste meetinstrumenten voorzien van een complete KWS-behandeling inclusief voorkalibratie, preventief onderhoud, reparatie (indien nodig), justage en nakalibratie. Er wordt daarbij uitsluitend gebruik gemaakt van originele onderdelen, zodat de garantie en certificering van de instrumenten intact blijft.

Dit artikel is gesponsord door Euro-Index.