Oplossingen voor de allerkleinste woning en het allergrootste gebouw

Oplossingen voor de allerkleinste woning en het allergrootste gebouw

De markt voor de warmtepompen is langzaamaan volwassen aan het worden. Hoe maak je als fabrikant het verschil? Rick Bruins vertelt hoe Remeha bijdraagt aan de energietransitie en ondertussen installateurs ontzorgt.

Rick Bruins weet als NKA Director exact te benoemen waar de kracht van Remeha zit. “We bieden over de volle breedte oplossingen aan. Of het nu om gasketels, hybride of all-electric warmtepompen gaat… of waterstofketels. We komen met oplossingen voor de allerkleinste woning, maar ook voor het allergrootste gebouw en eigenlijk alles wat daartussen zit. Voor elk vraagstuk kunnen we een passend advies geven.”

Het credo van Remeha is haalbaar, betaalbaar en realistisch. Bruins: “We zoeken altijd realistische oplossingen die voor iedereen toepasbaar en betaalbaar zijn. Dat kenmerkt ons.”

Actieve speler

Remeha is een actieve speler in de markt. Bruins: “Zo hebben we recentelijk Remeha Experience Centers opgezet. Hier geven we persoonlijk advies over duurzaam verwarmen. Er is een center in Haarlem en sinds kort één in Arnhem. We helpen niet alleen de consument, maar ontzorgen hiermee ook de installateur.”

Installateurs krijgen veel vragen van consumenten die een warmtepomp overwegen, vertelt Bruins. “Ze krijgen zelfs zoveel vragen dat ze soms aan de basisactiviteit - ketels of warmtepompen installeren - nauwelijks toekomen. Een warmtepomp aanschaffen is voor de consument ook een heel proces. Als je een gasketel hebt en die is stuk dan laat je hem zo snel mogelijk vervangen. Het besluit om een warmtepomp aan te schaffen heeft meer voeten in de aarde, de investering is ook hoger. Er komt alles bij elkaar veel meer bij kijken. Daarom willen we zoveel mogelijk vragen hierover beantwoorden in onze Experience Centers.”

En dat werkt voor consument en installateur goed, vertelt Bruins. “We zien dat installateurs hun klanten naar de Experience Centers sturen of ze er mee naar toe nemen. Wij geven de voorlichting en de installateur kan vervolgens een offerte maken en de klus klaren.”

Nieuwe producten

Remeha neemt de feedback van installateurs ook mee in de ontwikkeling van nieuwe producten. Een mooi voorbeeld is de Elga Ace All-in-one. Dit is een hybride warmtepomp waarin het binnendeel van de warmtepomp en de HR-ketel tot één toestel zijn samengevoegd.

Bruins: Het toestel heeft twee componenten: een frame voor aan de muur, inclusief het binnendeel van de warmtepomp. Hier kan de installateur alle aansluitingen en koppelingen voorbereiden. Het deel met de ketel kan eenvoudig aan het frame worden ‘geklikt’ en kan via enkele knelkoppelingen worden verbonden.”

Reductie op installatietijd

Met de Elga Ace All-in-one kan de installateur de installatietijd aanzienlijk reduceren. Bruins: “De All-in-one past doorgaans exact op de plek waar eerst de oude cv-ketel hing. Een elegante oplossing voor woningen als de installatieruimte beperkt is.”

Dit artikel is gesponsord door Remeha.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Klachten over de werking van warmtepompen zijn vaak terug te voeren op de aansluitingen en het leidingwerk. Daarin speelt de flow in het systeem een belangrijke rol. Is de flow niet goed, dan werkt het systeem niet optimaal - update 17-9-2024.

Opengewerkte pvt-warmtepomp Qube van HR energy, met links Robbert van Diemen en rechts Jeroen Prinsen - Foto: Elske Koopman

Nieuwe compacte en stille PVT-warmtepomp

De Qube is een nieuwe innovatieve plug-and-play PVT-warmtepomp op klein formaat. Jeroen Prinsen, Business Development Manager, en Robbert van Diemen, CEO van HR energy, zijn trots op hun nieuwste product dat volledig zelf ontworpen en ontwikkeld is in De Lier, Westland. "We hebben niet alleen de eindgebruiker, maar ook de installateurs meegenomen bij het ontwerp," zegt Van Diemen.

Wet van Henry - afbeelding ©Gawalo

Luchtafscheider/ontgasser: nut en noodzaak

Bij nieuwe cv-installaties en warmtepompinstallaties staat op de offerte, behalve een vuilafscheider, vaak ook een luchtafscheider of ontgasser. Niet alleen bij grotere installaties, maar ook bij woonhuisinstallaties. Waarom is dat, en hoe leg je het je klanten uit? Deel 1 van een driedelige reeks.

Warmtetransitie: "Er zijn eigenlijk niet zoveel smaken waaruit we kunnen kiezen" 

Warmtetransitie: "Er zijn eigenlijk niet zoveel smaken waaruit we kunnen kiezen"

"De overheid zou Nederland en de energievoorziening als één integraal systeem moeten zien waar alle Nederlanders aan meebetalen." Aan het woord is Rutger Bergboer, adviseur warmtetransitie van Gemeente Noordoostpolder.

Welke leidingdiameter bij warmtepompen? - beeld: Shutterstock

Leiding diameter bepalen van warmtepompinstallaties

Het bepalen van de diameter voor de leidingen van een warmtepompinstallatie lijkt in eerste instantie simpel. In de praktijk blijkt dit toch aardige toer. Bovenal is het formaat van de leidingen... leidend. De juiste diameter kan het verschil maken tussen een goed en slecht presterende warmtepomp.

Grootste warmtepomp van Nederland telt 27 MW 

Grootste warmtepomp van Nederland telt 27 MW

Met een hele grote warmtepomp warmte halen uit gezuiverd afvalwater om circa 20.000 woningen te voorzien van water van 75 °C voor verwarming. Dat is wat energiebedrijf Eneco en waterzuivering HDSR samen realiseerden.

Beeld: Shutterstock

Verergeren warmtepompen netcongestie?

Het verder elektrificeren van verwarming in gebouwen, leidt dat tot meer netcongestie - of is dat te kort door de bocht? Wat is nou precies 'het netcongestieprobleem in het laagspanningsnet' en welke rol speelt de warmtepomp daarin? De Vereniging Warmtepompen organiseert op 24 oktober in samenwerking met Flexiblepower Alliance Network een kennisbijeenkomst over dit onderwerp.

Waterstof mag van bewoners tot 30% hogere energierekening leiden

Waterstof mag van bewoners tot 30% hogere energierekening leiden

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse bewoners best wat meer willen betalen voor een verwarmingssysteem op waterstof of elektriciteit. Die bereidheid is er niet voor warmtenetten.