Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monobloc. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte, betrouwbaarheid en installatiegemak.

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M van Atlantic onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Geen F-gas certificering nodig

Met de monobloc richt Atlantic zich specifiek op installateurs die geen F-gas certificering hebben. Bij de Alfea Extensa M is alle technologie geïntegreerd in de binnenunit, zowel het buffervat, de ontkoppelingspomp en de aftapkraan als de elektrische back-up en de vuilafscheider. De warmtepomp is daardoor snel en eenvoudig te installeren. De geïntegreerde hydraulische componenten verminderen bovendien de montagetijd aanzienlijk, wat een voordeel is voor installateurs.

Voor eenvoudige installatie en kleine ruimtes is de Alfea Extensa M monobloc uiterst geschikt. Het compacte formaat, de stille buitenunit en eenvoudige installatie zorgen ervoor dat deze warmtepomp perfect geïnstalleerd kunnen worden in bestaande woningen in plaats van een cv-ketel.

Daarbij is de Alfea Exensa M is  één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt. De buitenunits van 5 en 6 kW produceren slechts 30 dB(A) op 5 m en de buitenunit van 8kW produceert slechts 34 dB(A) (conform ERP data, 5M Q=2).

Compact alles-in-een binnendeel

Deze warmtepomp is geschikt voor toepassingen met diverse warmte-afgiftesystemen en biedt ook de mogelijkheid tot koeling. Een opvallend kenmerk van dit systeem is de ingebouwde parallelbuffer in het binnendeel, waardoor een hydraulische ontkoppeling mogelijk is.

De interne componenten van het binnendeel omvatten onder andere een 16-liter buffervat, een expansievat en een secundaire pomp, die zorgen voor een hydraulische scheiding tussen het primaire en secundaire circuit. Deze hydraulische scheiding wordt door Atlantic 'Smart Protect' genoemd. 

Smart Protect voor verhoogde levensduur

Het Smart Protect-systeem waarborgt de optimale werking van de warmtepomp op de lange termijn en maximaliseert de prestaties gedurende de gehele levensduur. Tevens beschermt dit systeem de warmtepomp uitmuntend tegen vorst en vervuiling.

Dit systeem brengt de installatie van de warmtepomp naar een hoger niveau, zonder extra benodigde installatieruimte. Deze unieke ontkoppelingsmethode tussen de buitenunit en het afgiftesysteem zorgt voor bescherming van de warmtewisselaar en een gegarandeerde flow over de buitenunit.

Twee uitvoeringen

Atlantic biedt de Alfea Extensa M monobloc in zowel een wandmodel als torenopstelling aan. Beide versies zijn uitgerust met sensoren voor temperatuur- en volumemeting, evenals smart-grid-functionaliteit voor energieopslag.

Alfea Extensa M Wandmodel - Met deze binnenunit heb je vrijwel alle hydraulische componenten in één behuizing. De 16 liter parralelbuffer, expansievat en secundaire pomp zijn geïntegreerd. Het model heeft een intuïtieve digitale bediening met kleurenscherm en tekst. Nog eenvoudiger is hij te bedienen vanaf de Navilink 225 of Navilink 228 thermostaat.

Alfea Extensa M DUO - Deze binnenunit produceert warm water voor verwarming op 55°C, zelfs bij strenge vorst. Hij produceert ook warm water voor huishoudelijk gebruik en slaat dit op in een geïntegreerde boiler van 190 liter of 230 liter. Dit is ideaal voor de tapwaterbehoefte van kleine en middelgrote gezinnen. Koelen (d.m.v. vloerkoeling) is in de standaarduitrusting ook mogelijk.

Direct aan de slag

Aan de slag met de Alfea Extensa M monobloc? Dan is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een (kosteloze) training van Atlantic. Deze training is geschikt voor installateurs en monteurs die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de monobloc lucht/water warmtepomp Alfea Extensa M.

De theorie en de praktijk worden samen op 1 dag gegeven in het trainingcentrum van Groupe Atlantic Nederland, te Veenendaal.

Meer informatie over de trainingen, de Alfea Extensa M monobloc en Groupe Atlantic Nederland

Dit artikel is gesponsord door Atlantic.

De 'erkende' installateur

De 'erkende' installateur

Om als installateur bepaalde werkzaamheden te mogen uitvoeren, zijn certificeringen nodig. Tegelijkertijd zijn er ook diverse erkenningsregelingen....

EPBD IV: nog strengere eisen energieprestatie

EPBD IV: nog strengere eisen energieprestatie

De Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) is begin 2024 verscherpt. Dat betreft vooral de energieprestatie van gebouwen. Maar er...

Minder verpakkingen in installatiesector door Brancheplan Verpakkingen 

Minder verpakkingen in installatiesector door Brancheplan Verpakkingen

Twee jaar na de start doen 74 installatiebedrijven, groothandels en fabrikanten mee aan het Brancheplan Verpakkingen. Dat lijkt niet veel, maar de in...

Klimaatambities bouw onhaalbaar volgens EIB

Klimaatambities bouw onhaalbaar volgens EIB

Volgens het rapport 'Klimaatambities in de gebouwde omgeving', dat het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) op 13 mei jl. publiceerde, is de...

Oplossingen voor de allerkleinste woning en het allergrootste gebouw

Oplossingen voor de allerkleinste woning en het allergrootste gebouw

De markt voor de warmtepompen is langzaamaan volwassen aan het worden. Hoe maak je als fabrikant het verschil? Rick Bruins vertelt hoe Remeha...

Gawalo mei 2024

Gawalo mei 2024

In deze editie o.a. De vraag naar warmtepompen stagneert p. 08 Lucht-waterwarmtepompen zonder buitendeel p. 10 Milieu-impact p. 20 Sneller...

Foto: Shutterstock

Ruim 1 op 5 huiseigenaren wil komend jaar thuisbatterij installeren

Komend jaar wil 22% van de consumenten een warmtepomp aanschaffen terwijl 21 procent het voornemen heeft een thuisbatterij (voor zonnepanelen) te...

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

De technieksector wordt ook voor vrouwen steeds aantrekkelijker. Daarom bieden technische bedrijven op Girls' Day (11 april) meisjes van 10 tot 15...