Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monobloc. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte, betrouwbaarheid en installatiegemak.

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M van Atlantic onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Geen F-gas certificering nodig

Met de monobloc richt Atlantic zich specifiek op installateurs die geen F-gas certificering hebben. Bij de Alfea Extensa M is alle technologie geïntegreerd in de binnenunit, zowel het buffervat, de ontkoppelingspomp en de aftapkraan als de elektrische back-up en de vuilafscheider. De warmtepomp is daardoor snel en eenvoudig te installeren. De geïntegreerde hydraulische componenten verminderen bovendien de montagetijd aanzienlijk, wat een voordeel is voor installateurs.

Voor eenvoudige installatie en kleine ruimtes is de Alfea Extensa M monobloc uiterst geschikt. Het compacte formaat, de stille buitenunit en eenvoudige installatie zorgen ervoor dat deze warmtepomp perfect geïnstalleerd kunnen worden in bestaande woningen in plaats van een cv-ketel.

Daarbij is de Alfea Exensa M is  één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt. De buitenunits van 5 en 6 kW produceren slechts 30 dB(A) op 5 m en de buitenunit van 8kW produceert slechts 34 dB(A) (conform ERP data, 5M Q=2).

Compact alles-in-een binnendeel

Deze warmtepomp is geschikt voor toepassingen met diverse warmte-afgiftesystemen en biedt ook de mogelijkheid tot koeling. Een opvallend kenmerk van dit systeem is de ingebouwde parallelbuffer in het binnendeel, waardoor een hydraulische ontkoppeling mogelijk is.

De interne componenten van het binnendeel omvatten onder andere een 16-liter buffervat, een expansievat en een secundaire pomp, die zorgen voor een hydraulische scheiding tussen het primaire en secundaire circuit. Deze hydraulische scheiding wordt door Atlantic 'Smart Protect' genoemd. 

Smart Protect voor verhoogde levensduur

Het Smart Protect-systeem waarborgt de optimale werking van de warmtepomp op de lange termijn en maximaliseert de prestaties gedurende de gehele levensduur. Tevens beschermt dit systeem de warmtepomp uitmuntend tegen vorst en vervuiling.

Dit systeem brengt de installatie van de warmtepomp naar een hoger niveau, zonder extra benodigde installatieruimte. Deze unieke ontkoppelingsmethode tussen de buitenunit en het afgiftesysteem zorgt voor bescherming van de warmtewisselaar en een gegarandeerde flow over de buitenunit.

Twee uitvoeringen

Atlantic biedt de Alfea Extensa M monobloc in zowel een wandmodel als torenopstelling aan. Beide versies zijn uitgerust met sensoren voor temperatuur- en volumemeting, evenals smart-grid-functionaliteit voor energieopslag.

Alfea Extensa M Wandmodel - Met deze binnenunit heb je vrijwel alle hydraulische componenten in één behuizing. De 16 liter parralelbuffer, expansievat en secundaire pomp zijn geïntegreerd. Het model heeft een intuïtieve digitale bediening met kleurenscherm en tekst. Nog eenvoudiger is hij te bedienen vanaf de Navilink 225 of Navilink 228 thermostaat.

Alfea Extensa M DUO - Deze binnenunit produceert warm water voor verwarming op 55°C, zelfs bij strenge vorst. Hij produceert ook warm water voor huishoudelijk gebruik en slaat dit op in een geïntegreerde boiler van 190 liter of 230 liter. Dit is ideaal voor de tapwaterbehoefte van kleine en middelgrote gezinnen. Koelen (d.m.v. vloerkoeling) is in de standaarduitrusting ook mogelijk.

Direct aan de slag

Aan de slag met de Alfea Extensa M monobloc? Dan is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een (kosteloze) training van Atlantic. Deze training is geschikt voor installateurs en monteurs die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de monobloc lucht/water warmtepomp Alfea Extensa M.

De theorie en de praktijk worden samen op 1 dag gegeven in het trainingcentrum van Groupe Atlantic Nederland, te Veenendaal.

Meer informatie over de trainingen, de Alfea Extensa M monobloc en Groupe Atlantic Nederland

Dit artikel is gesponsord door Atlantic.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
De voordelen van elektrische rolluiken: comfort en gemak in één

De voordelen van elektrische rolluiken: comfort en gemak in één

Elektrische rolluiken zijn al lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zonwering brengt een hoop praktische voordelen met zich mee voor zowel bedrijven als woonhuizen. Of je nou op zoek bent naar extra comfort, energiebesparing of veiligheid: elektrische rolluiken zijn een slimme keuze voor iedereen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen.

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

In de huidige trend van duurzame en energie-efficiënte woningen speelt renovatie een steeds belangrijkere rol. Bestaande woningen worden grondig aangepakt om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook het wooncomfort te verbeteren. Een essentieel, maar vaak onderschat aspect van dit proces is ventilatie. Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat, vooral bij renovatieprojecten.

STULZ helpt scholen verduurzamen met energiezuinige unit

STULZ helpt scholen verduurzamen met energiezuinige unit

Scholen willen in een rap tempo hun gebouwen verduurzamen. Dan is het niet verkeerd om je als installateur te verdiepen in Frisse Scholen, vertelt Eric Veltman van STULZ. Voor de uitvoering is de ClimaPac Compact - een plug-and- play unit - een uitkomst.

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Een naar behoren werkend ventilatiesysteem is een essentieel onderdeel van goed geïsoleerde woningen, omdat ze ondanks de luchtdichtheid van de woning, zorgen voor een gezond binnenklimaat. In dit artikel delen we inzichten van Johan Leenders, key account manager van de businessunit installatie bij Duco. Hij heeft het over het belang van het herkennen van slijtage, verminderde prestaties en het vervangen van ventilatiesystemen.

Beeld: Rawpixel.com/Shutterstock

Boiler op ijzerbrandstof

Ik raak niet vaak opgewonden van 'het financieele dagblad', maar begin dit jaar lukte het toch even: van de kop 'boiler met ijzerpoeder' hing ik bijna in de gordijnen.

Beeld: Oleg Elkov/Shutterstock

Wat is de beste warmtepomp voor appartementencomplexen?

Het Duitse Fraunhofer Instituut voor Zonne-energie-systemen (ISE) test grootschalige proefopstellingen met warmtepompen in appartementengebouwen. In het project "LC R290" wordt onder meer gemeten wat een veilige bovengrens is voor de toepassing van propaan als koudemiddel en of er grote rendementsverschillen zijn tussen individuele en collectieve installaties.

Beeld: Lucky_Pics/Shutterstock

Hoogbouw met warmtepomp

Warmtepompen in flats en appartementengebouwen lijken geen voor de hand liggende combinatie, maar steeds meer architecten en bouwers nemen deze optie serieus en de markt reageert met ontwerpen die letterlijk op kleine schaal inzetbaar zijn en het beste van individueel en collectief combineren.

De prestaties en terugverdientijd van warmtepompen kunnen veel beter, als ze zorgvuldig worden geïnstalleerd, zegt Stijn Otten van HeatTransformers - beeld: Dziurek/Shutterstock.com

Nauwkeurig installeren verbetert prestaties warmtepompen

De terugverdientijd van warmtepompen kan veel korter, wanneer de installateur de warmtepomp goed installeert en monitort. Bovendien heeft de isolatiegraad van de woning nauwelijks invloed op de te behalen energiebesparingen. Dat is volgens Stijn Otten de uitkomst van het onderzoek van HeatTransformers.

Big Aquarea T-CAP M-serie warmtepompen - beeld: Panasonic

Innovatievere warmtepompen door strengere regelgeving

De ontwikkelingen in de markt voor warmtepompen gaan razendsnel, gedreven door strengere regelgeving en de behoefte aan duurzamere oplossingen. Innovaties richten zich op het gebruik van natuurlijke koudemiddelen zoals CO₂ en propaan, die een lagere Global Warming Potential (GWP) hebben en daarmee beter inspelen op milieuwetgeving. Deze trends dragen bij aan de verduurzaming van het energieverbruik in kantoren, scholen en andere commerciële gebouwen.

Testopstellingen verbeterde Vincent warmtepompen bij Itho Daalderop - beeld: Itho Daalderop

Vincent warmtepomp krijgt een vervolg

Na een jaar lang sleutelen, verbeteren en vooral heel veel testen is er licht aan het eind van de donkere tunnel waar de compacte binnenwarmtepomp Vincent in zat. Wanneer de 'soft launch' goed verloopt, komt het toestel in het tweede kwartaal 2025 weer op de markt. Gawalo sprak met Henriëtte Davids, corporate brand manager bij Itho Daalderop.

Installatiewerkzaamheden bij een renovatieproject

Seriematige productie dakwarmtepomp Nefit Bosch gestart

De Compress 5800i AWR dakwarmtepomp was al op verschillende vakbeurzen te zien. Nu is Nefit Bosch gestart met de seriematige productie. Nefit Bosch heeft bovendien goed naar geluiden uit de markt geluisterd.

Bij het werken met brandbare materialen moet altijd eerst de veiligheid van de omgeving worden gecontroleerd. Beeld: Carrier

STEK module E voor HVAC-leverancier Carrier

Carrier is er maar wat trots op: Het bedrijf mocht onlangs het STEK-certificaat module E in ontvangst nemen.