Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

Publieke sanitaire voorzieningen werden lang beschouwd als onhygiënisch, openbaar en bijgevolg helemaal niet privé, waardoor gebruikers zich nooit echt op hun gemak voelden tijdens een toiletbezoek. De gebruiker wil zich overal “thuis” voelen en daar spelen gebouwbeheerders op in: ze houden rekening met het toenemend belang van welzijn in sanitaire voorzieningen en stellen vast dat het essentieel is om te kiezen voor de juiste producten.

Gebruikers zijn veeleisender en hebben nieuwe, en vooral hogere, verwachtingen. De sanitaire voorzieningen in openbare ruimten dienen o.a. te beantwoorden aan gebruiksgemak, esthetiek, functionaliteit en hygiëne. Daardoor neemt de vraag naar meer innoverende producten toe. De gebouwbeheerder eist namelijk mooie, veilige, betrouwbare en hygiënische producten, maar ook factoren als water-en energiebesparing en installatiegemak zijn van groot belang. Het wordt met andere woorden een ware uitdaging om aan ieders eisen te voldoen.

Tendens naar design en comfort

Het imago van een publieke instelling wordt weerspiegeld in de sanitaire voorzieningen. Mensen associëren vaak de kwaliteit van een gebouw met die van haar toiletten. Zo geven gebruikers niet enkel aandacht aan de mate waarin een toilet gemakkelijk toegankelijk is of proper is, maar ook de aantrekkelijkheid en mate van comfort worden steeds belangrijker. Dankzij meer dan 90 jaar ervaring op de markt kan Delabie aan al deze behoeften en verwachtingen van de gebruikers voldoen, ongeacht hun leeftijd, cultuur, geslacht of mate van zelfstandigheid. Bovendien wordt bij de ontwikkeling van de producten aandacht besteed aan ecologisch ontwerp en het gebruik van recycleerbare materialen.

Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

Knowhow van Delabie

Het waterverbruik in utiliteiten is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De kostprijs van water neemt alsmaar toe en er is uiteraard ook de verantwoordelijkheid voor het milieu die niet kan worden genegeerd. Daarom is er behoefte aan water -en energiebesparende producten. Zoals bijvoorbeeld de zelfsluitende of elektronische kranen van Delabie. Een mechanische zelfsluitende kraan sluit automatisch na een vooraf ingestelde tijd van 7 seconden om waterverspilling te vermijden tijdens het inzepen van de handen. Sensorkranen worden alleen geactiveerd wanneer een gebruiker wordt gedetecteerd en uitgeschakeld wanneer er niemand aanwezig is. Met deze kranen kan een waterbesparing tot wel 90 % gerealiseerd worden.

Als het gaat over installatie en onderhoud kan er eenvoudig tijd en geld bespaard worden. Door bijvoorbeeld kranen te ontwikkelen die gemakkelijk te installeren zijn zonder speciaal gereedschap en door debieten vooraf in te stellen. Ook het niet hoeven demonteren van kranen tijdens een onderhoud kan de installateur tijd en heel wat kopzorgen besparen. Dankzij zelf-diagnoserende LED’s op de sensorkranen worden problemen ook sneller gedetecteerd en opgelost. Gestandaardiseerde vervangingsonderdelen zoals binnenwerken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zal niet alleen de onderhoudskost verlagen maar ook de levensduur van de installatie verlengen.

Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

In publieke sanitaire ruimtes vermenigvuldigt het grote aantal gebruikers het risico op besmetting via de handen. De Delabie-kranen werden speciaal ontwikkeld om de waterbesparing te optimaliseren, maar ook de hygiëne. Zo wordt het manueel contact bij zelfsluitende kranen beperkt dankzij de zelfsluiting en bij elektronische kranen verloopt het handen wassen volledig contactloos door het gebruik van infrarood detectie. Bovendien beschikken deze sensorkranen over een periodieke spoelfunctie om waterstagnatie de ontwikkeling van bacteriën te vermijden.

Dit artikel is gesponsord door Delabie.

Alles over warm tapwater zonder cv-ketel

Van het aardgas af heeft niet alleen gevolgen voor de manier waarop we verwarmen. Ook de manier van warm tapwater bereiden moet anders. Welke...