Krauma Easyfix bespaart installateur tot 4 uur installatietijd

Krauma Easyfix bespaart installateur tot 4 uur installatietijd

Buffervat, pomp, expansievat en vuilafscheider ineen: dat is de plug & play Krauma Easyfix in een notendop. Alles wat je normaliter los in het hydraulische circuit plaatst, zit erop. De toepassing van de Krauma Easyfix levert een besparing op de installatietijd van zo'n 4 uur. Aannemer Yilmaz Sogukcesme uit Roermond kan er over meepraten: zijn bedrijf heeft er intussen een aantal geplaatst. "Het buffervat is compact en het installatieproces is écht eenvoudig." Het product is onlangs door Celsis gelanceerd.

Sogukcesme is eigenaar van Correct Bouw & Afbouw. Hij noemt zijn bedrijf – ruim 20 jaar geleden opgericht – een allround bouwbedrijf dat totaaloplossingen biedt. Van kleinschalige verbouwing tot grootschalig project: Sogukcesme draait zijn hand nergens voor om, samen met zijn circa 30 medewerkers. Zijn werkgebied is Limburg, maar hij wil uitbreiden naar andere delen van het land. En België en Duitsland. Hij richt zich met name op particulieren. De aannemer heeft twee installateurs in dienst, als het nodig is werkt hij met andere installateurs.

Klantgerichte innovatie

Sogukcesme is al geruime tijd klant bij Celsis, distributeur in koel- en klimaattechniek in Apeldoorn. Hij koopt er airconditioners, warmtepompen en warmtepompboilers van Sinclair, montagemateriaal en – sinds kort – de innovatieve Krauma Easyfix.

De buffertank set is geschikt voor warmtepompen met een thermisch vermogen tussen de 6 en 10 kW. "De afgelopen maanden hebben we er een aantal geplaatst. Ik vind het vooral een perfecte oplossing voor mensen die met een warmtepomp hun huis willen verwarmen, dus via vloerverwarming of radiatoren. De Krauma is een perfecte oplossing voor het eenvoudig en simpel scheiden van het hydraulische circuit."

Ook voor de grotere capaciteiten warmtepompen is er goed nieuws: Celsis is momenteel bezig aan een set met een buffer van 100 liter, voor warmtepompen tot een vermogen van circa 16 kW.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Naast de tijdsbesparing, wat resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing, is de Krauma Easyfix ook een duurzame oplossing. De Krauma Easyfix vermindert namelijk het warmteverlies en optimaliseert de energie-efficiëntie van het warmtepompsysteem. Het buffertanksysteem scheidt het primaire circuit (warmtepomp) van het secundaire circuit (warmwater distributiecircuit) en zorgt daardoor voor een optimale en aangename temperatuur in huis. De Krauma Easyfix is volgens Celsis de volgende stap in de evolutie van warmtepompinstallaties. Het symmetrische ontwerp maakt het bovendien mogelijk dat het secundaire circuit aan beide kanten van de module kan worden gemonteerd. De Krauma Easyfix is voorzien van een voorgemonteerde wandbeugel. Ander groot voordeel: hij is niet alleen compatibel met de warmtepompen van Sinclair (eigen merk van Celsis), maar past ook op alle andere warmtepompen, ongeacht het type of merk.

Over de samenwerking

Sogukcesme vindt het prettig samenwerken met Celsis. "Ze denken mee, bieden ondersteuning als het moet en leveren snel. Als ik voor 16.00 uur ’s middags iets bij Celsis bestel, heb ik alles om 7.00 uur de volgende ochtend binnen. Dat is heel prettig."

Dit artikel is gesponsord door Celsis.

Gecombineerde Elytra dakdoorvoer voor warmtepompen

Dakdoorvoer voor warmtepomp

Burgerhout introduceert de Elytra. Deze gecombineerde dakdoorvoer voor lucht/water warmtepompen zonder buiten-unit is modulair opgebouwd.

TOjuli per 1 juli 2024 aangescherpt 

TOjuli per 1 juli 2024 aangescherpt

Drie jaar na introductie wordt de TOjuli op 1 juli 2024 aangescherpt. De aanwezigheid van actieve koeling is niet langer automatisch afdoende om...

Voorsorteren op warmtepomp: over flow en delta-T 

Voorsorteren op warmtepomp: over flow en delta-T

Of de vervanging van een hr-ketel door een warmtepomp installatietechnisch ingrijpend is, hangt nauw samen met de configuratie van het bestaande...

Een Duitse kijk op warmtepompen 

Een Duitse kijk op warmtepompen

In Duitsland worden al jaren standaard warmtepompen geïnstalleerd in woningen die op papier verre van geschikt lijken. Zelfs de radiatoren kunnen...

Nieuwe multi-split airco's van Nefit Bosch 

Nieuwe multi-split airco's van Nefit Bosch

Nefit Bosch komt met nieuwe airconditioning producten. Waaronder nieuwe binnenunits, wandunits, plafondcassettes, kanaalunits en vloerunits. Voor...

'Propaan is geen wondermiddel'

'Propaan is geen wondermiddel'

Een warmtepomp met propaan als koudemiddel kan dan wel 75 graden leveren, maar dat wil nog niet zeggen dat je dat ook moet willen. We volgden een...

Verduurzaming huurwoningen gestapelde bouw gaat moeizaam

Verduurzaming huurwoningen gestapelde bouw gaat moeizaam

Installatiebedrijven maken zich zorgen over de verduurzaming van huurwoningen in oudere appartementengebouwen. Collectieve systemen krijgen...

Hybride warmtepomp Elga Ace Monoblock vernieuwd 

Hybride warmtepomp Elga Ace Monoblock vernieuwd

De nieuwe Elga Ace Monoblock kan direct op de cv-standleiding worden aangesloten. Met meer vrijheid van de locatie van het buitendeel als gevolg.