Goede woonhuisventilatie is zo geregeld

Goede woonhuisventilatie is zo geregeld

In de woningbouw wordt het steeds belangrijker om een huis zo duurzaam en gezond mogelijk in te richten, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Goede ventilatie is hierin onmisbaar. Daarbij moet worden voldaan aan bestaande wet- en regelgeving. Ook zijn gunstige BENG-scores van belang, evenals een laag energieverbruik.

Woonhuisventilatie vraagt dan ook om veelzijdige ventilatiesystemen. Voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten biedt Orcon stille en energiezuinige MVS-15 woonhuisventilatoren.

Deze veelzijdige ventilatiesystemen zijn geschikt als centraal mechanisch ventilatiesysteem voor luchtafzuiging van de woonruimte, keuken, badkamer en het toilet in een enkele woning.

Maak kennis met de MVS-15

De Orcon MVS-15 kenmerkt zich door de uitmuntende performance. Zo is deze bewezen de efficiëntste en de stilste in zijn klasse. Dit komt door de Greentech Radicall gelijkstroommotor in een EPP-slakkenhuis, wat zorgt voor een betere luchtdichtheid en geluidsdemping. Met de ingebouwde vochtsensor (RH-type) en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar CO₂-vraagsturing, wordt de hoogste BENG-reductie in zijn categorie behaald. De MVS-15 toestellen zijn daarnaast gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te installeren en vergen vrijwel geen onderhoud.

Gezond en comfortabel binnenklimaat gegarandeerd

De Orcon MVS-15 woonhuisventilatoren bieden voor de eindgebruiker tal van voordelen. Zo kan het toestel volledig vraaggestuurd ventileren met behulp van onder andere de ingebouwde vochtsensor en optionele sensoren en bedieningen.

Deze meten continu de luchtkwaliteit in de woning en sturen waar nodig automatisch de ventilatiebehoefte bij. Hierdoor is de eindgebruiker altijd verzekerd van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Sterke scores

Deze slimme sensoren zorgen ook voor uitstekende freg en freg,fan resultaten. Dankzij de nieuwe Peutz gelijkwaardigheidsverklaringen mag bij toepassing van dit 2-zonesysteem met 2 of meer Orcon CO₂-sensoren gerekend worden met een zeer scherpe freg en freg,fan factor:

  • C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO₂-sensoren GG: fc 0,51 en freg,fan 0.156;
  • C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO₂-sensoren NGG: freg 0,50 en freg,fan 0.205;
  • C4c Orcon MVS-15 systeem met extra CO₂-sensoren GG: freg 0,49 en freg,fan 0.140;
  • C4c Orcon MVS-15 systeem met extra CO₂-sensoren NGG GG: freg 0,48 en freg,fan 0.148.

Het effectief vermogen komt hiermee uit op 2-3 Watt.

Installatiegemak voorop

De Orcon MVS-15 woonhuisventilatoren garanderen een snelle en gemakkelijke installatie voor de installateur. Door de 5 aansluitpunten voor luchtafzuiging en plug & play-installatie (RH), is de MVS-15 eenvoudig te monteren. Daarnaast zijn er 28 instelmogelijkheden beschikbaar middels de DIP-switch.

Weinig onderhoud

Ook vergen zij vrijwel geen onderhoud. Wanneer onderhoud toch nodig is, kan dit vaak snel ter plekke worden opgelost. Alle onderdelen zijn namelijk makkelijk te bereiken en/of te vervangen.

Ter ondersteuning bij technische vragen kunnen installateurs of servicemonteurs bij Orcon terecht voor uitgebreide handleidingen, instructievideo’s, en telefonisch support.

Diverse uitvoeringen

Er zijn meerdere uitvoeringen van de MVS-15 te verkrijgen. Zowel met perilex als randaarde steker, met ingebouwde radiografische ontvanger inclusief vochtsensor, met of zonder afstandsbediening, geschikt voor CO2-vraagsturing of nog niet. Je kunt zelfs achteraf de uitvoeringen eenvoudig aanpassen.

In de MVS-15 selectiekaart zie je in een overzicht wat de verschillen zijn tussen de verschillende uitvoeringen en worden de drie beste keuzes uitgelicht.

Nieuw: De MVS-15RHP, hét vervangingstoestel bij renovatie

Sinds kort is ook de Orcon MVS-15RHP onderdeel van de productrange. Dit nieuwe type heeft geen afstandsbediening nodig en is hierdoor in het bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waar geen randaarde stekker toegepast kan worden. Voor extra installatiegemak wordt deze standaard geleverd met ingebouwde vochtsensor en perilex-stekker.

Door slimme innovaties en de ingebouwde vochtsensor draait dit ventilatiesysteem geheel automatisch en is handmatige bediening niet noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat het systeem snel en makkelijk geïnstalleerd kan worden. Mocht er toch behoefte zijn aan bediening, breid het toestel dan makkelijk uit met RF-bedieningen en/of sensoren, zoals CO₂-sensoren.

Over Orcon

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelt en produceert Orcon al meer dan 50 jaar innovatieve ventilatiesystemen voor de woningbouw en utiliteit die bijdragen aan een buitengewoon binnenklimaat. Hierbij ligt de focus op het produceren van duurzame, all-electric ventilatieproducten die passen in de wereld van nu.

Dit artikel is gesponsord door Orcon

Vijf oplossingen voor de renovatiemarkt

Vijf oplossingen voor de renovatiemarkt

Excellente lucht moet voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom heeft Brink Climate Systems bij renovatie- of verduurzamingsprojecten voor alle type...

Zo kun je verder besparen met aircoheaters en ventilatieoplossingen

Zo kun je verder besparen met aircoheaters en ventilatieoplossingen

Installateurs, aannemers en woningcorporaties kunnen bij Groupe Atlantic Nederland terecht voor totaaloplossingen om woningen en utiliteitsgebouwen...

WOLF en Solid Air samen naar school met schoolconcept 'Wij willen ventiLEREN'

WOLF en Solid Air samen naar school

Om goed te kunnen leren is schone lucht op school van levensbelang. Met die gedachte slaan WOLF en Solid Air de handen ineen in het project ‘Wij...

ComfoVar Aero situatie voorbeeld

Veel vraag naar compacte ventilatie

Zehnder ontwikkelde een nieuw ventilatiesysteem voor de gestapelde bouw. Want daar bleek behoefte aan een compacte oplossing voor een beperkte...

Wat zegt ppm CO2 over luchtkwaliteit?

Wat zegt ppm CO2 over luchtkwaliteit?

Wanneer het over CO₂ gaat, wordt vaak de eenheid ppm gebruikt. Voor ventilatiehoeveelheden gebruikt men vaak de kubieke meter of de kubieke decimeter...

Air Excelleren begint aan de tekentafel

Air Excelleren begint aan de tekentafel

Op de tekentafel wordt de winst gemaakt. Achter het scherm worden de beslissingen genomen die het hele bouwproces beïnvloeden. Keuzes voor ontwerp,...

Elk lokaal van de Gideonschool een eigen Resideo CO2-monitor

Elk lokaal van de Gideonschool een eigen Resideo CO2-monitor

De Gideonschool in Bovenkarspel heeft zeker niet het meest moderne schoolgebouw. Maar met de gloednieuwe CO2-monitoren in elk lokaal beschikken de...

Ventilatieroosters: overzichtsartikel

Ventilatieroosters: overzichtsartikel

Ventilatieroosters zorgen voor de toevoer van frisse lucht en de afvoer van vervuilde lucht, gassen en dampen. In dit overzichtsartikelen zetten we...