Behandel cv-water en zet uw water om in geld

Behandel cv-water en zet uw water om in geld

Waterbehandeling raakt meer en meer ingeburgerd, maar nog veel te vaak wordt het enkel geassocieerd met sanitair water. Wat veel mensen niet weten: het water waar cv-installaties mee worden opgevuld, moet van de allerbeste kwaliteit zijn, anders kunnen kalkaanslag en corrosie de werking verstoren.

Behandel cv-water en zet uw water om in geld

Hierdoor behaalt de installatie zijn hoogste rendement niet meer. Om dit te vermijden, heeft waterbehandelingsspecialist BWT specifieke oplossingen ontwikkeld, zoals de AQA therm MOVE Power. Dit mobiel RO-toestel behandelt snel en gemakkelijk het vulwater van middelgrote tot grote verwarmingsinstallaties.

Voorkomen is beter dan genezen

Als het buiten koud is, hebben wij het binnen graag gezellig warm. En dat is precies waar onze verwarming voor zorgt. Wat veel mensen niet weten: het water waar de cv-installatie mee wordt opgevuld, speelt een belangrijke rol bij het probleemloos functioneren ervan. Als het ‘verkeerde’ water wordt gebruikt, kunnen afzettingen (zoals kalkaanslag of bezinksel) of corrosie in de installatie storingen en dure reparaties veroorzaken, of zelfs leiden tot totale uitval van de verwarming.

Met cv-water dat op de juiste manier behandeld wordt, zorgt u voor een efficiënte en storingsvrije werking. Dit bespaart u verwarmingskosten en zorgt voor maximaal comfort.

Voordelen behandelen cv-water

Een preventieve behandeling is minder duur dan uw cv-ketel herstellen of uw volledige installatie reinigen. Cv-waterbehandeling heeft daarnaast nog meer voordelen. Dankzij behandeld (onthard of ontzout) water functioneert de centrale verwarming optimaal en dus economisch.

Voordeligste energiefactuur door cv-water

Het rendement van de cv-installatie is namelijk maximaal wanneer er geen kalk of andere afzettingen zijn, terwijl de juiste pH-waarde ervoor zorgt dat de aanwezige metalen niet meer corroderen. Doordat de cv-installatie minder risico loopt op schade, wordt de levensduur ervan verlengd. Bovendien zorgt een maximaal rendement voor de voordeligste energiefactuur, wat niet onbelangrijk is. Op lange termijn bespaar je dus op zowel energie als onderhoud.

Omgekeerde osmose

Een uitstekende oplossing om cv-water efficiënt te behandelen, is een mobiel toestel dat werkt met de membraantechnologie omgekeerde osmose of RO (Reverse Osmosis). Hierbij wordt mineraalrijk leidingwater onder druk doorheen een halfdoorlatend membraan geperst. Dit membraan houdt de aanwezige mineralen tegen, zodat enkel zuiver water (H2O) overblijft. Alle tegengehouden mineralen spoelen weg als afvalwater.

BTW en membraantechnologie

De technologie bestaat al ruim 25 jaar en werd door de jaren heen geoptimaliseerd. Met meer dan 50 jaar ervaring is BWT internationaal toonaangevend in de ontwikkeling van membraantechnologie. Vandaag zijn membranen betaalbaar en RO-toestellen kleiner geworden, zodat ze verplaatst kunnen worden en dus handig verrijdbaar zijn.

De superpowers van de AQA therm MOVE Power

Een mobiel RO-toestel, zoals de BWT AQA therm MOVE Power is de ideale praktische oplossing voor de behandeling van uw cv-vulwater. De installateur die investeert in het toestel ziet zijn investering (bij regelmatig gebruik) al renderen na minder dan 3 maanden. Een set membranen van dit toestel gaat namelijk veel langer mee dan de harsen van een waterontharder of een demineralisatietoestel. De AQA therm MOVE Power levert tot 360 l/h vuldebiet en ca. 80.000 l. perfect zoutarm water met één membraanset! Kortom, BWT zet je water om in geld.

Hoogste internationale criteria

Bovendien beantwoordt jouw installatie, dankzij de AQA therm MOVE Power, qua waterkwaliteit aan de hoogste internationale criteria, zoals o.a. de Duitse VDI-2035-richtlijnen. Hierin staan richtwaarden voor de hardheid, de pH-waarde en de geleidbaarheid (zoutgehalte) in functie van het verwarmingsvermogen, de specifieke waterinhoud en de aangewende metalen in de leidingen en ketel. Deze kwaliteit garandeert een maximaal rendement en de laagste uitbatingskosten voor de cv-installatie.

CV maximaal beschermen

Ongeacht de kwaliteit van het aangewende leidingwater levert de BWT AQA therm MOVE Power altijd perfect zoutarm water in overeenstemming met de strengste voorschriften; bovendien meet het toestel ook constant de kwaliteit van het geproduceerde osmosewater. Zodra de instelbare grenswaarde (80 of 120 μS/cm) wordt overschreden tijdens het vullen, ontvangt u een bericht via de app op uw smartphone, ook op het scherm van het toestel verschijnt de waarschuwing. Zo bent u er zeker van dat (kalk)afzettingen en corrosie vermeden worden en de cv-installatie maximaal beschermd blijft.

Dit artikel is gesponsord door BWT Perla Seta.

Eerder verschenen