Duurzame binnenklimaat oplossingen tijdens Vakbeurs Energie

Duurzame binnenklimaat oplossingen tijdens Vakbeurs Energie

Nederland staat voor uitdagingen en is volop in transitie. Iedereen wil oplossingen. De luchtspecialisten van DUCO presenteren tijdens Vakbeurs Energie graag het uitgebreide assortiment duurzame oplossingen op het gebied van vraaggestuurde ventilatie voor zowel renovatie, nieuwbouw en de gestapelde woningbouw.

Duurzame binnenklimaat oplossingen tijdens Vakbeurs Energie

Binnen systeem C innoveert DUCO met de gloednieuwe DucoBox Reno, specifiek op maat van de renovatiemarkt. Deze gloednieuwe afvoerbox is ontwikkeld om een bestaand systeem super snel uit te wisselen naar een hoogwaardig vraaggestuurd systeem. Hierdoor helpt DUCO de markt om de bestaande woningvoorraad veel sneller te voorzien van upgrades dan wat op vandaag mogelijk is. De DucoBox Reno biedt de mogelijkheid om een verouderd ventilatiesysteem 20% sneller uit te wisselen dan bestaande oplossingen. Maar ook voor de gestapelde woningbouw heeft DUCO een oplossing.

Collectieve ventilatie voor hoogbouw

Collectieve ventilatie in hoogbouw zorgt voor een optimaal comfort voor de bewoners. Maar veel oudere hoogbouwcomplexen hebben een collectieve dakventilator, waarbij het systeem veelal niet wordt geregeld of via een klokprogramma werkt met vaste dag/nachtinstellingen. Het is veel energiezuiniger, comfortabeler en gezonder om dat vraaggestuurd per individuele woning te doen. En hiervoor komt de Duco RoofFan in aanmerking. De drukgestuurde Duco RoofFan creëert een bepaalde druk in de collectieve ventilatieschacht en op het moment dat een woning extra ventilatievraag heeft, worden de iAV-regelkleppen open gestuurd. Hierdoor verandert de druk in de schacht waardoor de dakventilator automatisch optoert.

Uitbreiding binnen het gamma balansventilatie

Nieuw tijdens de Vakbeurs Energie is de uitbreiding binnen het gamma WTW-units. DUCO introduceert de balansventilatietoestellen DucoBox Energy Comfort 400 en Comfort Plus 350/450/550. De nieuwste generatie WTW-toestellen biedt antwoord op de groeiende vraag naar doortastende ventilatiesystemen voor strenge BENG-normen, lage energiegebouwen en de strengere installatie-eisen voor ventilatiesystemen. Het hoge thermische rendement en het lage opgenomen vermogen van de toestellen zijn het resultaat van een uitgekiend ontwerp. Installateurs besparen met dit toestel maximaal op installatietijd. Nederland kent een lange traditie van seriematige woningbouw. Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En dat vertaalt zich in immense tijdswinst op de bouwplaats.

Dit artikel is gesponsord door DUCO.

Eerder verschenen