Nieuwe opzet VSK klaar voor de toekomst

Nieuwe opzet VSK klaar voor de toekomst

Van 6 tot en met 9 februari 2024 vindt in Utrecht de VSK plaats. Deze 26e editie brengt alle installatiedisciplines écht bij elkaar. Vanaf nu vormt ook elektrotechniek een onderdeel van de activiteiten.

De grootste installatiebeurs van Nederland wijzigt zijn koers. Vanaf nu vormt elektrotechniek een onderdeel van de activiteiten. De activiteiten van E- en W-bedrijven komen door de energietransitie en ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid steeds dichter bij elkaar. Daarom heeft de organisatie van VSK besloten alle installatiedisciplines bij elkaar te brengen op een vakbeurs.

Thema voor de toekomst

Het thema van de beurs is dit jaar “Onze toekomst draait om jou”. Om onze eigen toekomst en die van onze kinderen veilig te stellen, zijn grote stappen op gebied van verduurzaming en energie nodig. Daarvoor moet de installatiesector de handen ineen slaan.

Een nieuwe indeling

Door het toevoegen nieuwe onderdelen zoals elektrotechniek en het Installatie Festival is een andere indeling van de beurshallen nodig. De bezoeker kan nog steeds alle elementen vinden, maar zal verrast zijn door leveranciers op andere plekken binnen de hallen te vinden. Wie zich niet wil laten verrassen kan zich van tevoren vast goed oriënteren via de VSK-beursapp en zijn route bepalen (zie verderop).

Nieuw: Installatie Festival

Hands-on aan de slag. Je collega’s uitdagen voor een wedstrijdje. En hapje en een drankje. Nieuwe gereedschappen testen, de leukste games spelen, of direct contact met installatie-influencers hebben? Op het VSK Installatie Festival in hal 7 komt het allemaal bij elkaar. Dit nieuwe onderdeel van VSK is een perfecte combi van je praktijkkennis testen en fun. Want een dag VSK is ook gewoon leuk. Het plezier is dubbel zo groot als je een collega meebrengt.

Veel ruimte voor de toekomst

De eerste beursdag, 6 februari, is de vaste studentendag. Die dag kan aanstormend talent kennis maken met het mooie vak van installatietechniek. Via een opdrachtenroute langs deelnemende exposanten worden studenten in een korte tijd bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties.

Kennisroutes & Theaters

VSK 2024 staat volop in het teken van kennis want de ambities binnen de sector zijn groot en je kennis bijhouden en/of vergroten is essentieel. Daarom bevinden zich meerdere theaters op de beursvloer waar vakspecialisten dieper in gaan op snel ontwikkelende installatiezaken.

In het theater in hal 7 kunnen bezoekers aansluiten bij sessies van onder andere FEDET, Schneider Electric, Zehnder en Binnenklimaat Nederland. In het theater in hal 9 inspireren onder andere Techniek Nederland, Inventum en Itho Daalderop. NVKL organiseert kennissessies op hun eigen stand in hal 10.

Nieuwscafé

In het VSK NieuwsCafé in hal 11 luisteren bezoekers naar interviews met belangrijke spelers in de sector. Ook dit jaar weer gaat gastheer Frans Reichardt de interviews begeleiden. VSK-partner installatie.nl is de organisator van het NieuwsCafé.

Warmtepomp innovatieroute

Vakblad Warmtepompen organiseert de bekende Warmtepomp Innovatieroute. Inmiddels een vast onderdeel van VSK. Werkzaam als technisch professional bij een installatiebedrijf, adviesbureau, projectontwikkelaar, gemeente, corporatie, vastgoedbedrijf, architectenbureau of bouwbedrijf? Dan is de Warmtepomp Innovatieroute een must.

VSK Loopbaanplein en VSK Academy

De volgende carrièrestap zetten? Op het VSK Loopbaanplein vind je diverse opleiders, kennisinstituten en werving- en selectiebureaus. Zij helpen de bezoeker om hun carrière vorm, of een zetje in de gewenste richting te geven. In de VSK Academy volg je als bezoeker trainingen en demo’s waardoor je het vak nóg beter kunt beoefenen en klaar bent voor de toekomst.

Start-up plein

Om nieuwe initiatieven en innovaties die geïntroduceerd worden binnen de sector een podium te geven, is de Start-up straat ontwikkeld. Hier vind je bedrijven de stap hebben genomen om het verschil te (gaan) maken in de installatiesector.

Tijdens de opening van VSK 2024 worden ook de VSK Awards uitgereikt. Uit tientallen inzendingen koos de vakjury 9 producten in drie categorieën: Energietransitie, Gezond & Comfort en Installateurszaken. Per categorie is er 1 winnaar. Uit alle genomineerden kiest het publiek haar eigen favoriet. Alle genomineerde producten zijn te bewonderen in de Awards Gallery in Hal 9.

Een overzicht van alle activiteiten is ook op de website van de VSK te vinden.

Duurzaamheid

Ook deze editie staat duurzaamheid weer centraal. Daarom is er een speciale duurzaamheidsroute over de vloer die langs exposanten gaat die hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De route is aangeven op de plattegrond en in de VSK-app. De bezoeker bepaalt zelf waar zijn startpunt van de route is.

De VSK-app

VSK 2024 biedt bezoekers en exposanten een slimme netwerkapp. Daarin vinden bezoekers hun ticket en kunnen zij voor, tijdens én na de beurs in contact blijven met exposanten.

Tijdens de registratie geven bezoekers een aantal interesses op. De slimme algoritmes van de app brengen hen vervolgens in contact met exposanten die producten en diensten aanbieden die nauw aansluiten op de interesses van de bezoekers. Via de app wordt de bezoeker geïnformeerd over de match en kan direct een afspraak voor een persoonlijk gesprek maken met de exposant. Verder bevat de app de complete exposantenlijst en een handige locator, zodat de bezoeker steeds kan zien waar hij is op de beursvloer. Download de app op de website van VSK.

Openingstijden

  • 6 februari 2024, 9:30 uur – 17:30 uur
  • 7 februari 2024, 9:30 uur – 17:30 uur
  • 8 februari 2024, 9:30 uur – 20:30 uur - avondopening
  • 9 februari 2024, 9:30 uur – 17:00 uur

Bereikbaarheid

Vanwege bouwwerkzaamheden in de omgeving van Jaarbeurs is het aantal parkeerplaatsen beperkt. De meest praktische oplossing is gebruik maken van het OV. Centraal Station Utrecht is op 5 minuten lopen van de beurs. Een ander alternatief is de combi van P+R en het OV. Direct aan de snelwegen rondom Utrecht zijn P+R-locaties. Daar kan worden geparkeerd tegen een aantrekkelijk tarief en het OV daar vandaan naar Jaarbeurs is gratis. Alle informatie over bereikbaarheid is te vinden via www.vsk.nl.

Redactie Gawalo

Redactie Gawalo

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

De technieksector wordt ook voor vrouwen steeds aantrekkelijker. Daarom bieden technische bedrijven op Girls' Day (11 april) meisjes van 10 tot 15...

Zestig jaar Warmteservice

Zestig jaar Warmteservice

Specialist op het gebied van verwarming, sanitair, installatiemateriaal en duurzame oplossingen Warmteservice viert dit jaar haar 60-jarig bestaan....

Van Dorp verstevigt positie in regio Nijmegen met overname van Installatietechniek Hartog

Van Dorp verstevigt positie in regio Nijmegen

Van Dorp heeft overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen van Installatietechniek Hartog uit Nijmegen. Dit bedrijf, met een historie...

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige...

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monobloc. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte,...

Preworxs: "Klanten leveren onderdelen bij ons aan, en wij maken daar een samengesteld product van."

Inclusie: goed voorbeeld doet goed volgen

Onderzoeken wijzen uit dat een divers personeelsbestand de bedrijfsprestaties verbetert. Een mix van mannen en vrouwen, jong en oud, mindervaliden,...

Het belang van het herkennen van slijtage

Het belang van het herkennen van slijtage

Een naar behoren werkend ventilatiesysteem is een essentieel onderdeel van goed geïsoleerde woningen, omdat ze ondanks de luchtdichtheid van de...

Gawalo maart 2024

Gawalo maart 2024

In deze editie o.a. Overstappen naar installatie warmtepompen p. 08 Hybride warmtepompen voeren de boventoon op VSK p. 14 E en W met elkaar verbinden...

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Als je een meetinstrument laat kalibreren, is de verwachting vaak dat het instrument meteen ook wordt gecontroleerd, onderhouden en indien nodig...