Organisatoren kijken tevreden terug op geslaagde Nationale Energie Week 

Organisatoren kijken tevreden terug op geslaagde Nationale Energie Week 

Met 22.00 bezoekers, 450 standhouders en 200 kennissessies waren de drie dagen tijdens de Nationale Energie Week goed gevuld in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

De organisatoren van de Nationale Energie Week, waaronder Vakbeurs Energie, kijken met tevredenheid terug op de drie dagen in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch op 10, 11 en 12 oktober, waar uiteindelijk 22.000 professionals een bezoek brachten aan 450 deelnemende bedrijven en 200 kennissessies.

Gebouwde omgeving, vervoer en industrie

De Nationale Energie Week gaat over de verduurzaming van zowel de gebouwde omgeving, als het vervoer en de industrie. Op het evenement vinden vier vakbeurzen gelijktijdig plaats, namelijk: Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB. “Alle oplossingen zijn vertegenwoordigd en de samenstelling is uniek. Een derde van de aanwezigen bezoekt geen andere vakbeurzen en is dus live verder nauwelijks te treffen,” aldus Wendy van de Geijn, beursmanager en directielid van organisator 54events.

Sentiment over energietransitie

Tijdens het evenement deelden zo’n 350 sprekers hun expertise in meer dan 200 kennissessies. Vrijwel alle deelthema’s uit de bovengenoemde sectoren kwamen aan bod. Denk daarbij aan netcongestie, energieopslag, circulariteit, duurzaam bouwen, waterstof, duurzame logistiek, financiering, subsidies en flexibel energieverbruik. Van de Geijn: “Waar het sentiment over de energietransitie in de politiek, media en samenleving nog wel eens als sceptisch of zelfs negatief wordt ervaren, heerst hier een bijna tastbare vastberadenheid om de klus te klaren.”

Vakbeurs Energie 2023

In 2024 vinden Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB plaats op 15, 16 en 17 oktober 2024. Bekijk hier de beursspecial van de Nationale Energie Week 2023.

Lees meer over