Rendementsverlies van verwarmings- en koelinstallaties voorkomen? Dat doe je zo

Rendementsverlies van verwarmings- en koelinstallaties voorkomen? Dat doe je zo

Consumenten en bedrijven kijken steeds kritischer naar de duurzaamheid van installaties. Lucht in het systeemwater vermindert de doorstroming en warmteafgifte. Daarom is het belangrijk om deze oorzaak van rendementsverlies te voorkomen. Door voortdurend de druk te meten en op basis daarvan een centrifugaalpomp aan te sturen, is de SpiroVent Superior S250 van Spirotech een vrijwel geruisloze oplossing om de efficiency van installaties te verbeteren.

Het voorkomen van rendementsverlies is vooral van belang bij installaties die met lage temperatuurverschillen werken, waaronder vloerverwarming en warmtepompen, omdat deze er gevoeliger voor zijn. Vacuümontgassers voorkomen rendementsverliezen in verwarmings- en koelinstallaties automatisch, waarmee ze zichzelf terugverdienen. Omdat moeilijk te voorspellen is waar er lucht in een installatie zit, werkt een vacuümontgasser effectiever dan een microbellenluchtafscheider.

Gepatenteerde Venturi Loop

De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar, dus de kleine tot middelgrote installaties in de utiliteit- en woningbouw. Dankzij de gepatenteerde Venturi Loop van Spirotech, bestaande uit een centrifugaalpomp en een drukverlagende vernauwing, wordt op een bijzonder stille wijze alle lucht uit een installatie afgevoerd. Het geluidsniveau is slechts 41 dB(A) en de ontgassingscapaciteit maximaal 74 l/u. De compacte SpiroVent Superior S250 heeft als afmetingen 524x386x252 mm (H/B/D) en weegt slechts 11 kg.

Installatie en beheer

Een SpiroVent Superior S250 verbetert niet alleen de prestaties van verwarmings- of koelinstallaties, maar als gevolg van een betere waterkwaliteit dalen tevens de kosten voor onderhoud en reparaties. Verder is deze vacuümontgasser met slechts twee slagen gemakkelijk te installeren, waarna een display de status van het ontgassingsproces weergeeft. Op basis daarvan kan de installateur zelf bepalen wanneer de unit stilstaat en wanneer deze moet ontgassen. Om het beheer verder te vereenvoudigen is de SpiroVent Superior S250 ook aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem.

Samengevat is de nieuwe SpiroVent Superior S250 van Spirotech een bijna geruisloze, compacte en efficiënte oplossing voor installateurs om opgeloste lucht op een lage temperatuur te verwijderen en daarmee de installatieprestaties bij klanten te verbeteren.

Dit artikel is gesponsord door Spirotech.