Productnieuws VSK: stap voorwaarts in direct gestookte luchtverwarming

Productnieuws VSK: stap voorwaarts in direct gestookte luchtverwarming

Al zijn veel ogen op deze beurs gericht op gasloze verwarmingsoplossingen, toch is een verwarmingssysteem op gas in de eerstkomende 15 tot 20 jaar voor veel situaties nog steeds de meest efficiënte verwarmingsoplossing. Zeker in de industrie en zeker als het om vervanging gaat. Naast nieuwe ontwikkelingen blijft Winterwarm Heating Solutions daarom haar bestaande range gasgestookte luchtverwarmers verbeteren en zelfs uitbreiden.

Uitbreiding Winterwarm XR-serie

Er was al jaren vraag naar maar nu wordt dan toch de succesvolle XR luchtverwarmerserie dit jaar uitgebreid met drie types: de XR 80, XR 100 en XR 120. VSK-bezoekers kunnen op de Winterwarm-stand (7D085) zelf vaststellen dat ook dit model een (in verhouding) compact en aangenaam ogend toestel is geworden.

ErP 2021

De hele XR-serie gaat voldoen aan de strenge ErP 2021 normen die volgend jaar van kracht worden. Hiervoor ondergaat de XR-serie een technische upgrade met als gevolg dat het rendement met 6% omhoog gaat, de NOx-uitstoot omlaag en de luchtopbrengst verbetert. Voor een zogenaamd Verbeterd Rendements-toestel (dus niet-condenserend) is dat best bijzonder. Verder worden de aansturingsmogelijkheden van zowel de XR- als de HR-serie fors uitgebreid (modbus, 0-10V, wifi) doordat in 2019 een nieuwe aansturingsprint in de toestellen is gekomen. Dit is voor veel installateurs een belangrijke verbetering.

Hoog comfort met duurzame HR luchtverwarmers

Anno 2020 is een gasgestookte hoog rendements-luchtverwarmer een duurzaam alternatief als het gaat om vervanging van bestaande luchtverwarmingsinstallaties. Het gasverbruik kan immers wel met 25% dalen. Winterwarm biedt komend jaar bovendien de mogelijkheid om HR-luchtverwarmers te voorzien van een EC-motor. Dit is niet alleen energiezuinig (laag elektriciteitsverbruik en laag gasverbruik) maar biedt vooral veel meer comfort. De EC ventilatormotor is namelijk traploos terug te moduleren en fluisterstil. Ook de overheid is voorstander van toepassing van hoog rendement luchtverwarming: de toestellen staan ook in 2020 weer op de EIA-lijst staan (= extra belastingaftrek voor de complete installatie).

Bezoek Winterwarm tijdens de VSK in Hal 7, stand D085.

Dit productnieuws is gesponsord door Winterwarm Heating Solutions.