Gawalo
Gawalo
Productnieuws VSK: lage temperatuur luchtverwarming

Productnieuws VSK: lage temperatuur luchtverwarming

Door de forse groei in het gebruik van warmtepompen en warmtenetten worden indirect gestookte luchtverwarmers steeds vaker toegepast in combinatie met warmtesystemen voor lage watertemperaturen.

Productnieuws VSK: lage temperatuur luchtverwarming

Winterwarm Heating Solutions speelt hier op in en presenteert op de VSK een nieuwe range van de bekende WWH-serie. Deze nieuwe types zijn speciaal ontwikkeld voor lage watertemperaturen om een optimale warmteafgifte te realiseren.

Energiezuinig en meer comfort

De WWH-LT range bestaat uit vier modellen die bij de veel voorkomende watertemperaturen van 45°C in- en 35°C uitgaande temperatuur een vermogen opleveren tussen de 7kW en 35kW. De nieuwe modellen worden voorzien van een EC-motor waardoor het elektriciteitsverbruik 25% lager ligt dan bij de standaard WWH luchtverwarmer. De luchtopbrengst ligt echter zo’n 10% hoger zodat in de praktijk de warmte beter wordt verdeeld in de ruimte. De traploze aansturing en fluisterstille EC-motor zorgen voor een hoger comfort in vergelijking met de standaard WWH-serie.

Koelen in de zomer

Als optie zal het mogelijk zijn om de WWH-LT aan te sluiten op een koelpomp. In het licht van de laatste warme zomers een wens die ook voor veel bedrijfsgebouwen geldt. Bij een koelwatertemperatuur van 7°C levert dit een koelvermogen op tussen de 7 kW en 41 kW, afhankelijk van het type. Echter, ook in combinatie met een warmtepomp kan de WWH-LT al voor een aangename koeling zorgdragen wanneer de buitentemperatuur tot (ver) boven de 25°C stijgt. Ideaal voor kleinere productieruimtes, showrooms, winkels, etc.

Steek uw licht op tijdens de VSK op de Winterwarm-stand in Hal 7, stand D085.

Dit productnieuws is gesponsord door Winterwarm Heating Solutions.