Productnieuws VSK: installatievriendelijke wtw-unit HRU 400

Productnieuws VSK: installatievriendelijke wtw-unit HRU 400

Itho Daalderop presenteert tijdens de installatievakbeurs VSK de nieuwe wtw-unit HRU 400. Deze bijzonder krachtige wtw-unit heeft een capaciteit van 400 m³ bij 200 Pa. De wtw-unit is geschikt voor woningen en appartementen waar een grotere capaciteit benodigd is.

Hoog installatiegemak

De HRU 400 kenmerkt zich door zijn installatiegemak. De unit is voor het grootste deel uit hoogwaardig EPP vervaardigd. Dit levert een lichtgewicht unit van 22,5 kg op. Daarnaast heeft de unit een unieke plaatsingsmogelijkheid, direct op de grond. Hierdoor kan deze wtw-unit ook makkelijk onder schuine daken worden geplaatst.

De voorgemonteerde droogsifon met flexibele aansluitslang kan zowel naar links of rechts worden gedraaid. De plaatsing van de unit en het aansluiten van de kanalen en de condensslang gaat eenvoudig. Bovendien is de unit met een breedte van slechts 58 cm de smalste in de markt.

Met een rendement van 95,5%, A+ label en slechts één versie voor meerdere toepassingen voldoet de unit aan alles wat men onder installatiegemak verstaat. Daarnaast is de HRU 400 een stille wtw-unit. Met slechts 55 dB(A), op het werkpunt van 400 m³/h bij 100 Pascal, is zijn geluidsniveau zeer laag.

Servicegemak

De wtw-unit is opgebouwd uit drie behuizingsdelen. Binnen de verschillende behuizingsdelen zijn alle onderdelen waar de HRU 400 uit opgebouwd is zeer goed te bereiken. Dit zorgt ervoor dat service aan het toestel eenvoudig is. Onderin de HRU 400 bevinden zich de warmtewisselaar en luchtfilters welke via grote serviceopeningen bereikbaar zijn, wat schoonmaken eenvoudig maakt.

Klaar voor nu en de toekomst

Met een modbus-aansluiting voor externe communicatie en een extra pulsteller ingang voor externe energiemeting is de HRU 400 klaar voor wat er hedendaags wordt gevraagd met betrekking tot monitoren. Ook is de unit voorbereid op toekomstige ontwikkeling met betrekking tot de mogelijkheid voor zonering.

Inbedrijfstellen en bediening via app

De HRU 400 kan met een app volledig worden ingeregeld. De installateur wordt stapsgewijs begeleid om de juiste luchtdebieten per ruimte in te regelen. Door het scannen van de QR-code op het product zijn alle productgegevens, zoals handleidingen, aanmelden voor garantie en veel gestelde vragen, binnen handbereik.

Prijsstelling

Uitgangspunt bij de totstandkoming van de HRU 400 was het ontwikkelen van een kwalitatief goede unit voor een scherpe prijs. Dit heeft geresulteerd in de laagste brutoprijs van € 1699,- exclusief btw in de markt. Per 1 april 2020 is de HRU 400 verkrijgbaar.

Itho Daalderop is te vinden in hal 8 op stand D.054. VSK, de belangrijkste vakbeurs voor de installatiebranche, vindt plaats van 4 tot en met 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer info op www.vsk.nl of www.ithodaalderop.nl/vsk2020.

Dit productnieuws is gesponsord door Itho Daalderop.