NIBE S2125: de stilste lucht/water monoblock warmtepomp in de markt

NIBE S2125: de stilste lucht/water monoblock warmtepomp in de markt

De warmtepompen van de nieuwe S2125-serie van NIBE zijn niet alleen de stilste modulerende lucht/water monoblock warmtepompen in de markt, maar onderscheiden zich ook door een zeer hoog rendement. Dankzij hun hoge aanvoertemperatuur (tot liefst 75 °C) kunnen ze bovendien worden aangesloten op een bestaand afgiftesysteem met radiatoren. De nieuwste warmtepompen van NIBE zijn dan ook breed toepasbaar in nieuwbouw én bestaande bouw.

Bijzonder hoge prestaties

Bij de ontwikkeling van de S2125-serie besteedde NIBE veel aandacht aan geluidsreductie. Hierdoor zijn de buitenunits zó stil dat ze in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen op slechts 2 meter (type 8) of 3 meter (type 12) van de erfgrens kunnen worden geplaatst! Een andere onderscheidende eigenschap is de hoge aanvoertemperatuur: 70 °C bij een buitentemperatuur van -7 °C en zelfs tot 75 °C bij een buitentemperatuur van 15 °C. Daarbij leveren beide uitvoeringen een zeer hoog jaarrendement (SCOP) van 5,0 (bij 35 °C) én kunnen ze comfortabel koelen. Dankzij deze unieke combinatie van eigenschappen kan de nieuwe S2125-serie van NIBE een uitstekende lucht/water warmtepompoplossing bieden voor zowel nieuwe als bestaande woningen.

Verwarmings- en tapwatercomfort

NIBE levert de S2125 warmtepompen in twee vermogensranges. De NIBE S2125-8 heeft een modulerend vermogen van 2,4 tot 6,7 kW bij 7/35 °C, bij de NIBE S2125-12 bedragen deze vermogenswaarden 2,5 tot 9,9 kW. Beide uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met diverse complete NIBE VVM (S) binnenunits en NIBE SMO (S) regelunits. De VVM binnenunits zijn voorzien van een ingebouwde boiler van 180 liter, terwijl aan een SMO regelunit een separaat op te stellen boiler van bijvoorbeeld 300 of zelfs 500 liter kan worden gekoppeld. Zo kan voor vrijwel elke situatie een warmtepompinstallatie op maat worden ontworpen.

Bij een NIBE warmtepomp en bijbehorende regeling is het altijd mogelijk om van een hybride installatie een all-electric installatie te maken.”

Vanwege het grote temperatuurbereik van de S2125 (+/- 30 - 75 °C) past de S2125 perfect in zowel nieuwe als bestaande woningen. In het laatste geval kan meteen een All-Electric installatie worden gemaakt, maar ook een All-Electric Ready hybride installatie is mogelijk. Bij een NIBE warmtepomp en bijbehorende regeling is het namelijk altijd mogelijk om in een hybride installatie de cv-ketel te vervangen door een boiler en een klein elektrische element, om op een later tijdstip van een hybride installatie een all-electric installatie te maken.

Bij +15 °C buitentemperatuur kan een cv-aanvoertemperatuur van 75 °C worden geleverd en bij -7 °C is dit 70 °C. In feite is de S2125 dus een hoog temperatuur warmtepomp, die ook een lage temperatuur kan leveren, én kan koelen. Het de hoge cv-temperatuur kan ook de boiler, met de compressor, naar een hogere temperatuur worden gebracht, waardoor het tapwatercomfort van de aangesloten binnenunit of losse boiler ook wordt verhoogd.

Connectiviteit en duurzaamheid

De VVM binnenunits en SMO regelunits bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, bediening en monitoring. Zo kunnen de versies uit de NIBE S-serie draadloos communiceren met een brede range draadloze Smart Home accessoires. En dan onderscheidt de NIBE S2125 zich - dankzij de toepassing van een natuurlijk koudemiddel - ook nog eens door een zeer lage GWP-waarde (Global Warming Potential) van slechts 3.

Benieuwd naar de S2125? Kijk dan op www.nibenl.nl.

Dit artikel is gesponsord door Nibe Energietechniek.