partner nieuws

CVE-units Itho Daalderop in nieuw jasje

ventilatie

CVE-units Itho Daalderop in nieuw jasje

De CVE-units van Itho Daalderop zijn verbeterd. Vanaf 1 januari 2018 is er standaard een vochtsensor in de ventilatie-unit geïntegreerd.

De vochtsensor in de CVE meet daarmee nog nauwkeuriger, wat de ventilatie-unit weer slimmer maakt. Deze vochtsensor zit ook in de pijp/dakventilator CVD. Daarmee voldoen zowel de CVE als de CVD aan de verscherpte Ecodesign richtlijnen per 1 januari 2018. Dit geldt ook voor het Alles-in-1 ventilatiepakket, waar de CVE-unit de basis van is. De RFT-zender in dit pakket wordt vervangen door de RFT auto. Het Optima pakket en de Optima Inside veranderen ook qua inhoud. De CVE-unit met geïntegreerde vochtsensor is de basis van het Optima-pakket, aangevuld met een losse CO2-sensor. De RFT-sensor gaat uit dit pakket. Voor Optima Inside houdt dit in dat er een CVE-unit met geïntegreerde CO2– en vochtsensor geleverd wordt.

Nieuw uiterlijk

De ‘blauwe box’, zoals velen de CVE-unit van Itho Daalderop kennen, wordt als eerste product omgezet naar de nieuwe look van de Itho Daalderop producten. Itho Daalderop kiest ervoor om nog meer herkenbaarheid aan het productengamma mee te geven. Eén van de uitgangspunten van de nieuwe lijn is een mooie balans tussen grijs en wit, wat een professioneel en innovatief uiterlijk oplevert. De nieuwe CVE-unit in het wit/grijs wordt per 1 januari 2018 geleverd. De richtlijn van Itho Daalderop is met name bedoeld voor nieuwe producten, maar ook vanuit het huidige gamma zullen er in de komende jaren producten overgaan naar de nieuwe look.

 

Ventilatiepakketten met extra stekker

Een extra toevoeging op de verbeteringen in het ventilatiegamma is dat de ventilatiepakketten per 1 januari 2018 standaard met een extra stekker worden geleverd, namelijk een extra losse eurostekker of perilex stekker, waarmee er voor elke situatie de juiste stekker voorhanden is.

 

 • Alles-in-1 ventilatiepakket: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO SP met een perilex stekker en per 1 januari 2018 een extra losse eurostekker
 • Optima: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HE met een eurostekker en per 1 januari 2018 met een extra losse perilex stekker
 • Optima Inside: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HP met een perilex stekker en per 1 januari een extra losse eurostekker

 

 

Vuilfilterindicatie WTW-range

Alle HRU warmteterugwinunits zijn ook geüpgraded naar de nieuwe Ecodesign-richtlijnen. Het Itho Daalderop WTW-gamma bestaat per 1 januari 2018 uit de HRU ECO 200, HRU ECO 300 (al verkrijgbaar sinds 1 september 2017) en HRU ECO 350. Vanuit de verscherpte richtlijnen zijn deze producten per 1 januari 2018 voorzien van een vuilfilterindicatie. De HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt de huidige HRU ECO 150 en de HRU ECO 350 (350 m3/h) is de vervanger van de HRU ECO BAL. De HRU ECO 350 is ook in de nieuwe Itho Daalderop huisstijl gegoten. Daarnaast kan deze unit communiceren met de Spider klimaatthermostaat en sensoren. De HRU ECO 200 en 300 waren hier al voor geschikt. Hiermee is een complete WTW-range beschikbaar voor veel woonsituaties.

 

 

CAS-serie dakventilatoren

Ook de range dakventilatoren, type CAS 3, wordt vernieuwd. De nieuwe ventilatoren zijn ontwikkeld om in elke installatie een verbetering te brengen op het gebied van geluid, installatiesnelheid en energiezuinigheid. Bovendien zijn de regel- en aansluitmogelijkheden verder verbeterd. Deze range is vanaf april 2018 compleet beschikaar. Diverse typen CAS dakventilatoren komen per 1 januari 2018 te vervallen in verband met de verscherpte Ecodesign-regeling. Daarnaast worden een aantal CAS-modellen per 1 april 2018 uitgefaseerd.

 

 De Ecodesign-verbeteringen per 1 januari 2018:

CVE/CVD/Ventilatiepakketten:

 • CVE met ingebouwde vochtsensor en nieuwe kleurstelling
 • CVD met ingebouwde vochtsensor
 • Alles-in-1 ventilatiepakket: CVE met ingebouwde vochtsensor en nieuwe kleurstelling
 • Optima pakket: ingebouwde vochtsensor en losse CO2-sensor (geen losse RFT-zender meer)
 • Optima Inside: CVE met ingebouwde vocht- en CO2-sensor

HRU’s:

 • Alle HRU’s zijn voorzien van een vuilfilterindicatie
 • WTW-range:
  – HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt HRU ECO 150
  – HRU ECO 300 (300 m3/h)
  – HRU ECO 350 (350 m3/h) vervangt HRU ECO BAL, is in de nieuwe huisstijl van Itho Daalderop en kan nu ook met de Spider klimaatthermostaat en sensoren communiceren
 • Alle HRU’s communiceren nu met sensoren en Spider

CAS-serie dakventilatoren:

 • Per 1-4-2018 compleet nieuwe range CAS-dakventilatoren

 

Lees ook:

Ecodesign-richtlijnen ventilatie: hoe zat het ook alweer?

Reageer op dit artikel