nieuws

Webinar over kwaliteitsborging woningventilatie

ventilatie

ISSO en KvINL hebben een erkennings- en certificeringsregeling voor woningventilatie ontwikkeld. Op donderdag 11 mei geven Wil van Ophem van KvINL en Marco Hofman van ISSO een gratis webinar over deze nieuwe regeling.

Webinar over kwaliteitsborging woningventilatie

 

“Met dit webinar willen we de aandacht nog eens vestigen op kwaliteit voor woningventilatie”, zegt projectleider Marco Hofman van ISSO, ook secretaris bij KvINL. “Als straks de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen van kracht is, dan zijn de bouwer met zijn installateur verantwoordelijk voor het binnenmilieu van woningen.”

Voorbereiden op Wet Kwaliteitsborging

Opleidingsinstituut ISSO en brancheorganisatie KvINL helpen installatiebedrijven zich voor te bereiden op de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Samen ontwikkelen ze uniforme KvINL-erkenningsregelingen en -certificeringsregelingen die aansluiten op deze wet. Deze KvINL-erkennings- en certificeringsregeling voor Woningventilatie is de eerste van een reeks in de nieuwe stijl. Medio 2017 komen er nog circa tien bij voor andere installatieproducten.

KvINL-certificering en -erkenning

In het webinar van 11 mei zal Wil van Ophem het verschil uitleggen tussen de KvINL-certificering en de KvINL-erkenning. “Dat zit hem vooral in de mate van kwaliteitsborging”, zegt hij. “Een erkend installateur doet heel veel controle zelf en krijgt af en toe extra controle van een externe partij. Bij de certificering is de externe controle zwaarder en veel regelmatiger. We denken dat de erkenningsregeling meer past bij installateurs op de particuliere markt, en het certificaat meer bij de business-to-business markt.”

Eisen aan installatiebedrijven

Marco Hofman zal wat meer ingaan op het verschil met de bestaande erkenningsregelingen en die van KvINL. Ook de eisen die KvINL stelt aan het installatiebedrijf, vakbekwaamheid van het personeel, meetmiddelen en controle op ontwerp, installatie en onderhoud komen aan bod.

Gratis aanmelden

Het webinar is bedoeld voor bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen, installeren of onderhouden van ventilatiesystemen. Het is live te volgen op donderdag 11 mei van 12.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden kan via isso.nl.

Reageer op dit artikel