nieuws

Daglicht- en ventilatiesysteem in één

ventilatie

Daglicht- en ventilatiesysteem in één

Techcomlight, leverancier van het SolaTube-daglichtsysteem, en Ubbink hebben een ventilatieset ontwikkeld voor de Solatube voor platte en hellende daken. Deze set was voor het eerst te zien op de BouwBeurs 2017.

 

Het gecombineerde systeem zorgt voor licht en frisse lucht met een water- en luchtdichte verwerking en een mooie plafondafwerking.

Natuurlijke en mechanische ventilatie

De dakdoorvoer is door zijn ontwerp trekbevorderend en genereert hiermee een natuurlijke stroom frisse lucht. Is dat niet voldoende, dan kan ter ondersteuning ook mechanische ventilatie worden toegepast.

Daglicht en ledlamp

De Solatube werkt volgens dezelfde principes. Bij voldoende daglicht werkt de Solatube zonder mechanische ondersteuning. ’s Avonds kan met behulp van een zuinige ledlamp het gewenste lichtniveau worden bereikt.

Reageer op dit artikel