nieuws

Ventilatie-apps voor wtw-units

ventilatie

Ventilatie-apps voor wtw-units

De ventilatie-unit in woningen gaat ook het internet op. De bekende leveranciers van wtw-units lieten op de VSK apps zien om de ventilatie te bedienen en soms zelfs de luchtkwaliteit te monitoren.

Zowel bij Zehnder als Brink komen apps beschikbaar. Bij Zehnder kan de app de nieuwe wtw-unit ComfoAir Q bedienen. Bij Brink Climate Systems is het nieuwe platform Brink Home System in staat om de wtw-unit Renovent aan het internet koppelen. Naast de bewoners kan bij Brink ook de installateur het toestel monitoren en op afstand bepalen of onderhoud nodig is.

Wifi-module

Daarnaast introduceerde het Franse ventilatiebedrijf Aldes de nieuwe wtw-unit InspirAir die met een ingebouwde wifi-module kan worden uitgerust, zodat ook een verbinding met internet ontstaat. Al eerder kwam Itho Daalderop met de internet connected thermostaat Spider waarmee ook de wtw-unit en MV-box van dezelfde fabrikant is de bedienen.

VentiApp

Ook het Belgische bedrijf Aralco introduceerde al een ventilatie-app voor bepaalde MV-boxen. Volgens Aralco zorgt de VentiApp voor een grotere bewustwording en voor een gezond binnenklimaat. De grote vraag is of consumenten ventilatie zo belangrijk vinden dat ze geld steken in een gateway om de wtw-unit of MV-box aan het internet te koppelen.

Reageer op dit artikel