nieuws

Duco poederlakt volgens Europese normen

ventilatie

Ventilatie- en zonweringsleverancier Duco Ventilation & Sun Control uit het Belgische Veurne kreeg deze maand een Qualicoat-kwaliteitslabel.

Duco poederlakt volgens Europese normen

Dit Europees certificaat toont aan dat Duco’s aluminium profielen en componenten worden gepoederlakt volgens Europese normen. “De Qualicoat-kwaliteitsspecificaties zijn minimumeisen waaraan de bedrijfsinstallatie, de voorbehandeling, de verfsystemen en de gelakte producten moeten voldoen”, zegt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Tijdens een onaangekondigde controle werd niet alleen de kwaliteit van het proces, maar ook die van de producten getest. Dat gebeurde volgens zeer strikte eisen door een keuringsinstantie onder toezicht van Qualicoat. Voor alle testen waren de resultaten erg succesvol.”

Weerstand tegen corrosie

Opdrachtgevers twijfelen soms over de toepassing van gelakt aluminium in kust- en industriegebieden, aldus Hendrik Dejonghe. “Daarom kunnen ze bij Duco voortaan als optie kiezen om te coaten volgens de normen vermeld in de ‘Seaside Class’. Deze nieuwe klasse die door Qualicoat werd ingevoerd, biedt een sterkere weerstand tegen corrosie en is specifiek voor agressieve omstandigheden.”

Reageer op dit artikel