nieuws

Eisen Frisse Scholen aangepast

ventilatie

RVO.nl heeft een nieuwe versie gepubliceerd van het Programma van Eisen voor de Frisse Scholen. Daarin is het energieonderdeel vereenvoudigd en er zijn gebruikservaringen meegenomen.

Omdat per januari 2015 de energie-eisen in het Bouwbesluit sterk worden aangescherpt, heeft RVO.nl ook het Programma van Eisen voor de Frisse Scholen aangepast. Het energieonderdeel is vereenvoudigd en sluit nu aan op het nieuwbouwlabel zoals dat per juli 2014 van kracht is.

Gebouwbeheer

Bij het formuleren van de eisen voor lucht, temperatuur, geluid en licht zijn de ervaringen van de gebruikers meegenomen. Zo is de relatief dure eis van een grotere verdiepingshoogte vervallen. Er is ook meer aandacht voor een goede oplevering van het schoolgebouw en de installaties. Ook speelt het Programma van Eisen in op de noodzaak van monitoring en een goed gebouwbeheer.

Het nieuwe Programma van Eisen staat op www.rvo.nl.

Reageer op dit artikel