nieuws

GGD Drenthe gaat aan mechanische ventilatie van scholen meten

ventilatie

In Drenthe gaat de GGD metingen verrichten op scholen met mechanische ventilatie. Volgens de gezondheidsdienst zijn er vaak problemen met de doorgaans relatief nieuwe ventilatiesystemen.

De GGD onderzoekt dit jaar hoe het met de huidige mechanische ventilatie in de school is gesteld. Daarna vergelijkt de organisatie de resultaten met het Bouwbesluit. Eventueel gaat de GGD samen met de school en een installateur naar verbetermogelijkheden zoeken. In de hele provincie kunnen 25 basisscholen meedoen aan het onderzoek.

Leerprestaties en gezondheid

DE GGD stelt dat een ongezond binnenmilieu invloed heeft op de leerprestaties en gezondheid: “Daarom worden steeds meer lokalen voorzien van mechanische ventilatiesystemen. Als een systeem goed wordt ingeregeld, wordt onderhouden en voldoende capaciteit heeft, ontstaat een goede luchtkwaliteit. Maar er zijn helaas vaak problemen met de apparatuur. De successen van de geïnstalleerde apparatuur zijn zeer wisselend.”

Reageer op dit artikel