nieuws

Totaalconcept voor gezond binnenklimaat in scholen

ventilatie

Installatie-adviesbureau Beekink heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor klimaatbeheersing in scholen. Frisse Scholen 2.0 is een totaalconcept dat scholen voorziet van frisse lucht, maar ook van verwarming en koeling.

Totaalconcept voor gezond binnenklimaat in scholen

In het concept Frisse Scholen 2.0 bestaat de warmte- of koudebron in de lokalen uit akoestisch geïsoleerde metalen geperforeerde klimaatplafonds. Daarnaast bevat het ontwerp ook warmtepompen, HR-warmteterugwinning en uitgebalanceerde, CO2-geregelde ventilatie met zeer fijne filters.

Klimaatplafond

Door de gaatjes in het klimaatplafond wordt gekoelde of verwarmde lucht het lokaal ingeblazen; van boven naar beneden waardoor op alle plaatsen een gelijke temperatuur ontstaat. Het plafond geeft ook comfortabele warmte- en koudestraling.

Praktijkvoorbeeld

De basisschool De Tweeklank in Hazerswoude, ontworpen door het Utrechtse architectenbureau CITA, is een van de eerste scholen waarin dit totaalconcept wordt toegepast. Het klimaatplafond wordt hier aan een warmtepomp gekoppeld.

Reageer op dit artikel