artikel

Best verkochte ventilatieboxen: een overzicht

ventilatie

Welke ventilatiebox voor woningen verkoopt u het meest? Met die vraag benaderden we een aantal leveranciers. De antwoorden waren zeer uiteenlopend: mechanische ventilatieboxen, uitgebreide vraaggestuurde systemen en wtw-units.

Best verkochte ventilatieboxen: een overzicht

Een duidelijke trend was moeilijk te ontdekken. Toch zetten we in dit Overzicht populairste ventilatieboxen najaar 2019 de meest verkochte boxen en een aantal van hun eigenschappen op een rij. (Klik op de link om tabel te bekijken).

We brachten hierbij de volgende eigenschappen in kaart, volgens de opgave van de leveranciers:

  • Afmeting
  • Capaciteit bij 150 Pa
  • Energieverbruik
  • Bediening
  • Motortechniek
  • Aansluiting
  • Uitbreiding/vraagsturing
  • Geluidsniveau
  • Prijs

 

Verklaring populariteit

John van de Weijer, e-commerce manager bij Ventilatieland, heeft wel een idee waarom deze toestellen het zo goed doen: “Als ik naar de vervangingsmarkt kijk, dan willen mensen het bestaande systeem het liefst 1-op-1 vervangen. Dat verklaart bijvoorbeeld de populariteit van de Itho CVE-S ECO SP (systeem C).”

Afstandsbediening

“Bij wtw-units zien we wel een kleine verschuiving, maar dat heeft met name betrekking op de bediening; klanten willen dan omschakelen naar een unit met afstandsbediening.”

Capaciteit ventilatiesysteem

Mechanische ventilatiesystemen met een capaciteit van 300 tot 400 m3/h zijn het populairst, blijkt uit de gegevens van de leveranciers en Ventilatieland. “Daar is een eenvoudige verklaring voor: deze voldoen in de gemiddelde tussenwoning en zijn ook in het verleden het meest geïnstalleerd”, aldus Van de Weijer.

Lees meer over de keuzecriteria voor ventilatieboxen in het artikel Ventilatiebox kiezen: gemak gaat boven geluid.

 

Reageer op dit artikel