nieuws

Badkamer in een dag gerenoveerd

sanitair

Een badkamer renoveren in een dag. De winnaars van de Mitros Badkamer Challenge bewezen onlangs dat het mogelijk was. Zij renoveerden binnen 1 dag een badkamer in een huurwoning.

Badkamer in een dag gerenoveerd

Dat meldt opdrachtgever Mitros die de prijsvraag vorig jaar uitschreef. Na een wedstrijd met meerdere selectierondes kwamen twee winnaars uit de bus: Coen Hagedoorn Onderhoud BV en en ‘Badkamer in één dag’, een combinatie van ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg. Zij presenteerden hun plannen tijdens een pitch samen met twee andere finalisten. Op 8 juni mochten beide winnaars bewijzen dat ze hun prijs ook echt hadden verdiend.

 

Digitaal inmeten

Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros: “Na het digitaal inmeten van de badkamers gingen de partijen achter de schermen flink aan de slag. Beide partijen werken met geprefabriceerde onderdelen. Ik was erg benieuwd hoe het renoveren in de praktijk zou verlopen. En hoe het eindresultaat eruit zou zien.” Op de ‘klusdag’ startten beide winnaars, Coen Hagedoorn Onderhoud BV) om 7.00 uur. Aan het eind van de middag waren er twee nieuwe badkamers klaar met allebei een geheel andere uitstraling.

 

Prefabsystemen

Het concept ‘Badkamer in één dag’ van Era contour, Hemubo, Rutges en Smits  is een compleet droogbouwsysteem. Er wordt dus geen kit, lijm of mortel gebruikt. Vanaf het geprefabriceerde kunststof vloerelement wordt alles opgebouwd. De sandwichwandpanelen met kunststof afwerking worden opgehangen aan aluminiumprofielen.

Het systeem van Coen Hagedoorn werkt met Mosa Panels, vooraf betegelde platen die een wat klassiekere badkameruitstraling geven.

 

Badkamers testen

Tijdens de renovatie zagen beide partijen alweer mogelijkheden tot verbetering, aldus de initiatiefnemer. Ook gaat Mitros naar eigen zeggen beide badkamers door een onafhankelijke partij laten testen op kwaliteit, levensduur en meer. In de tussentijd mogen beide partijen hun aanpak in een tweede badkamer testen.

 

Geluid en klimaat

Mitros kondigde alvast een tweede challenge aan voor dit najaar met als thema Geluid & Klimaat. De uitdaging zal dan zijn om de geluidsoverlast in huurwoningen te beperken en een gezond binnenklimaat te garanderen. De komende periode zal dit nader uitgewerkt worden.

Reageer op dit artikel