nieuws

Tapwaterconfigurator groothandel getest en goedgekeurd

sanitair

Technisch groothandel Rensa heeft een praktische tool ontwikkeld voor het samenstellen van een warmtapwatersysteem. ISSO heeft de tapwaterconfigurator getoetst en een kwaliteitscertificaat gegeven.

Tapwaterconfigurator groothandel getest en goedgekeurd

“De tool voor warmtapwater bespaart de ontwerper en installateur veel tijd”, vertelt Patrick Jansen, hoofd Innovatie & Kennismanagement bij Rensa. De configurator is ontwikkeld op basis van de kennis van technisch geschoolde Rensa-medewerkers en onder meer ISSO-publicatie 55 ‘Tapwaterinstallaties in woon- en utiliteitsgebouwen’.

Standaarden

De publicaties van ISSO, met onder meer richtlijnen en berekeningen, worden in de installatiebranche als standaarden beschouwd. Werkt een product, software, project of opleidingstraject volgens deze publicaties, dan kan ISSO een audit uitvoeren. Zo heeft ISSO de tool van Rensa getoetst op de correcte uitkomsten van de automatische berekeningen. De tool zal elk jaar opnieuw worden geëvalueerd.

Reeks van tools

De gevalideerde tool voor warm tapwater is de eerste van een reeks. “Op termijn verschijnen ook tools voor alle andere systemen uit ons assortiment, waaronder vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen en pv-panelen”, zegt Patrick Jansen.

Reageer op dit artikel