nieuws

CUR-Aanbeveling voor legionellaveilige gebouwen

sanitair

De nieuwe CUR-Aanbeveling 120:2017 gaat in op de bouwkundige randvoorwaarden voor legionellaveilige leidingwaterinstallaties in gebouwen.

CUR-Aanbeveling voor legionellaveilige gebouwen

Deze randvoorwaarden zijn verwerkt in checklists voor het technisch ontwerp, het geschreven bestek en voor het bouwkundig tekenwerk. De publicatie is bedoeld voor de architect, de aannemer en de installateur.

Doorstromend installeren

In de aanbeveling wordt gesproken over koude en warme zones in woningen en over doorstromend installeren. Door doorstromend te installeren, zonder dode aftakkingen, wordt verwarming van, en bacteriegroei in drinkwatersystemen tegengegaan.

Publicaties installatiesector

De door SBRCURnet uitgegeven Aanbeveling is een aanvulling op publicaties uit de installatiebranche over legionellaveilige leidingwaterinstallaties in gebouwen. De CUR-Aanbeveling is afgestemd op ISSO-publicatie 30 ‘Leidingwaterinstallaties in woningen’, de ISSO Checklist hotspots Legionella en NEN 1006 ‘Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties’.

Bestellen

De nieuwe CUR-Aanbeveling 120:2017 ‘Legionellaveilige gebouwen’ kan worden besteld via SBRCURnet of via de website van SBCRCURnet.

Reageer op dit artikel