nieuws

Wastafelkraan met contactloze bediening 

sanitair

Met de Vitus E introduceert de Duitse fabrikant Schell een nieuwe infrarood-gestuurde wastafelkraan voor wandopbouw.  

Wastafelkraan met contactloze bediening 

 

De contactloze mengkraan heeft diverse functies aan boord, zoals automatisch onderbreken van de straal, straalregelaar, temperatuurbegrenzing en instelbaar spoelprogramma. Daardoor is de kraan geschikt bij hoge eisen aan de hygiëne. “Dankzij de contactloze bediening wordt de overdracht van bacteriën met zo’n 80 procent verminderd.” 

 

Sensor waterstraal 

Als een hand in de buurt van de sensor komt, gaat het water lopen. Als men de sensor nog een keer benadert, wordt de waterstraal meteen onderbroken. De duur van de waterstraal kan ingesteld worden tussen de 4 en 240 seconden. De waterstraal stopt daarna automatisch. 

 
Desinfectie 

De gewenste temperatuur is instelbaar met de thermostaatknop. Een veiligheidsvergrendeling sluit de heet watertoevoer binnen een paar seconden als de koud watertoevoer uitvalt. Een automatische spoeling kan ingesteld worden; bijvoorbeeld 24 uur na het laatste gebruik. Ook thermische desinfectie is mogelijk. 

 

Instellingen aanpassen 

Met behulp van een tablet of een notebook en gratis software kunnen alle instellingen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker of de aanwezige drinkwaterinstallatie. Zo kunnen de waterlooptijd en de frequentie en de duur van de stagnatiespoelingen worden ingesteld. 

 

 

 

Reageer op dit artikel