nieuws

Wastafelkraan treedt toe tot ‘internet of things’

sanitair

De Duitse kranenspecialist Schell brengt het elektronische watermanagementsysteem eSchell op de markt. Het bedrijf heeft daarvoor onder meer bestaande productlijnen van wastafelkranen uitgebreid met elektronische bediening.

Wastafelkraan treedt toe tot ‘internet of things’

 

“De elektronica doet versneld haar intrede in ons assortiment en daarvoor hebben we goede redenen”, aldus Jens Gebers, marketingdirecteur van Schell. “Voor de combinatie met ons nieuwe watermanagementsysteem eSchell moeten onze sanitairarmaturen besturingsinformatie ontvangen, maar ook data kunnen opslaan en uitwisselen. Dat kan met infrarood- en CVD-armaturen van Schell, die allemaal dankzij een speciale elektronische module over een radio- of kabelverbinding voor de communicatie met eSchell beschikken.”

Elektronische wastafelkranen

Bij de elektronische variant van de serie wastafelkranen ‘Xeris’ regelt een thermostaat de gewenste temperatuur van het water. De temperatuurbegrenzer, die beschermt tegen te heet water, wordt geactiveerd bij het uitvallen van koud water. Ook Vitus, een serie van handarmaturen, is uitgebreid met kranen met infraroodbesturing. Schells bedieningspanelen voor wc’s en urinoirs zijn eveneens voor een deel uitgerust met elektronische bediening. Al deze elektronische armaturen kunnen aan het watermanagementsysteem eSchell gekoppeld worden.

Gebouwbeheersysteem

De elektronische component draagt volgens Schell bij aan maximale drinkwaterhygiëne, grotere water- en energie-efficiency en een betere exploitatie van sanitaire ruimten bij bedrijven en instellingen. eSchell verbindt alle wastafel-, douche-, toilet- en urinoirarmaturen in een gebouw en maakt het mogelijk om elk sanitair-armatuur te programmeren, aan te sturen, te bewaken en te documenteren. Het intelligente systeem werkt onafhankelijk, maar kan ook geïntegreerd worden in een gebouwbeheersysteem.

ISH 2017

Schell laat zijn elektronische systeem voor het eerst zien op de vakbeurs ISH, die morgen van start gaat. De ISH bezoeken kan van 14 tot en met 18 maart 2017 in Messe Frankfurt in het Duitse Frankfurt am Main. Meer informatie staat op ish.messefrankfurt.com.

Reageer op dit artikel