partner nieuws

BUVA komt met tweede revolutionaire warmtepomp

klimaattechniek

BUVA komt met tweede revolutionaire warmtepomp

BUVA heeft nog niet zo lang geleden de EcoClimate lucht-waterwarmtepomp geïntroduceerd. Verkoopleider Jordy Schouten meldt met trots dat er nu een uitbreiding is in de vorm van een hybride oplossing. “Wij zien de wereld in rap tempo veranderen. Om Nederland in 2050 volledig aardgas vrij te krijgen, moeten we nu de woningbouw gaan voorbereiden. Een tussenoplossing is hiervoor een hybride warmtepomp.”

Zowel voor de nieuwbouw als de bestaande bouw zoekt de markt voortdurend naar manieren om bij te dragen aan het verlagen van de EPC of EI. Met de standalone functionerende warmtepomp, de EcoClimate LW, had BUVA reeds een bij uitstek geschikt product voor de nieuwbouw. Voor bestaande bouw is er nu de EcoClimate Hybride. Schouten vertelt: “In Nederland staan momenteel 2,3 miljoen woningen met een cv-ketel. Om al deze woningen in 32 jaar volledig ‘all electric’ te krijgen, zijn er tussenoplossingen nodig. De EcoClimate Hybride is hier speciaal voor ontwikkeld.”

Verduurzamen bestaande bouw

De EcoClimate Hybride is een warmtepomp die samen met de bestaande cv-ketel of de EcoHeat een uitstekende combinatie vormt voor het verduurzamen van bestaande bouw. “Comfort voor de bewoner staat bij BUVA hoog in het vaandel. Bij de ontwikkeling van de EcoClimate Hybride is daarom niet alleen gekeken naar verduurzaming, maar tevens naar bewonersgedrag. Deze waterpomp draagt tot een temperatuur van 47⁰C bij aan het verwarmen van de woning. Is de vraag hoger, of dient er tapwater verwarmd te worden, springt de cv-ketel bij.” Hiermee heeft het bedrijf gezorgd voor een optimale combinatie van duurzame warmte en een comfortabel binnenklimaat.

Verbetering op Energie Index

Buiten dat de EcoClimate een significante verbetering (tot 2 stappen) op de Energie Index (EI) van een woning realiseert, is het tevens qua plaatsing een zeer prettige oplossing. In de woning is plaatsing van een kleine binnenunit alles wat gedaan hoeft te worden! Aan de buitenzijde van de woning wordt een buitenunit geïnstalleerd. Deze kan tot een range van 50 meter van de binnenunit geplaatst worden. Tevens is een boilervat in de woning niet nodig. Schouten: “Niet alleen de bewoner heeft een centrale plek gehad in de ontwikkeling van de EcoClimate, ook het installatiegemak voor de installateur was een hoge prioriteit.”

Subsidie

Uiteraard komt de EcoClimate Hybride in aanmerking voor subsidie. Buiten de STEP-subsidie die ontvangen wordt vanwege het verlagen van de EI-waarde, is de EcoClimate Hybride opgenomen in de ISDE-apparatenlijst. Met de ISDE-subsidie wordt er een extra toeslag van €1800 ontvangen!

De EcoClimate Hybride warmtepomp is vanaf 15 januari commercieel beschikbaar.

Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

 

Reageer op dit artikel