partner nieuws

ISDE aanjager voor verduurzaming woningbouw

klimaattechniek

ISDE aanjager voor verduurzaming woningbouw

Subsidies als de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) stimuleren consumenten om energiebesparende maatregelen uit te voeren, zoals het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler. Er liggen momenteel dus veel kansen om deze apparaten te installeren. Hoe kunnen installateurs hier het beste op inspringen?

Tijdens de crisis hielden mensen massaal hun hand op de knip. Het geld dat in de afgelopen jaren gespaard is, wordt nu geïnvesteerd in een nieuw huis of het verbeteren van de huidige woning.

 

Wijs de consument op de ISDE-subsidie

Subsidies als de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) stimuleren consumenten om energiebesparende maatregelen uit te voeren, zoals het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler. Er liggen momenteel dus veel kansen om deze apparaten te installeren. Hoe kunnen installateurs hier het beste op inspringen?

 

70 miljoen beschikbaar

In 2017 is er vanuit de ISDE weer 70 miljoen euro beschikbaar gesteld om consumenten die zelf duurzame energie willen opwekken financieel te ondersteunen. Het gaat dan om de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel. De exacte hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. Het kan voor consumenten al gauw een paar honderd euro voordeel opleveren. Het is dan ook zonde om daar nu geen gebruik van te maken.

Infographic ISDE-subsidie

Het is belangrijk dat installateurs zelf beginnen over de besparing die klanten kunnen behalen als ze op dit moment duurzame energiesystemen laten installeren. Rensa wil installateurs daarbij helpen, en brengt de kansen met de ISDE-subsidie overzichtelijk in kaart met een handige infographic. Klik hier om de infographic aan te vragen.

Reageer op dit artikel