nieuws

Warmtepompcertificaat behalen bij de groothandel

klimaattechniek

Groothandel Wasco biedt sinds kort opleidingen aan voor het ontwerpen, realiseren en beheren van warmtepompen. Zo kunnen installateurs er het ISSO 72-certificaat halen voor grondgebonden warmtepompen en het ISSO 98-certificaat voor lucht-waterwarmtepompen.

Warmtepompcertificaat behalen bij de groothandel

De groothandel startte in 2014 het WasCollege om het kennisniveau te verhogen van werknemers en klanten. Het ging in eerste instantie om kennis op het gebied van regelgeving en van eigen producten en diensten.

 

Accreditatie voor officiële opleidingen

Sinds 2018 kunnen installateurs via het WasCollege het F-gassencertificaat halen. In alle warmtepompen met een binnen- en een buitenunit zitten synthetische koudemiddelen, dus F-gassen. Monteurs of installateurs die daarmee werken, moeten een F-gassencertificaat hebben.

 

Certificaten ISSO 72 en ISSO 98

In het vernieuwde Wasco Energie Centrum in Twello kunnen installateurs nu nog meer opleidingen volgen om zich verder te specialiseren in warmtepompen. Installateurs kunnen dit jaar via Wasco het landelijk erkende ISSO-certificaat halen voor ISSO 72 (grondgebonden warmtepompen) en ISSO 98 (lucht-waterwarmtepompen).

 

Ontwerpen van warmtepompsystemen voor woningen

Nieuw bij het WasCollege is bijvoorbeeld de opleiding “Ontwerpen van individuele en kleine elektrische warmtepompsystemen voor woningen”. Deelnemers worden daarin klaargestoomd voor het Cito-examen ISSO 72. De cursus besteedt aandacht aan capaciteitsberekeningen van warmtepomp, buffervat en mogelijke boiler. Ook krijgen de cursisten inzichten over het bepalen van een goed werkend afgiftesysteem.

 

Ontwerp, realisatie en beheer lucht-waterwarmtepompen

Daarnaast organiseert de groothandel de opleiding “Ontwerp, realisatie en beheer lucht-waterwarmtepompen in woningen”. Die bereidt deelnemers voor op het Cito-examen van de ISSO 98. Cursisten leren er om lucht-waterwarmtepompen, buffervaten en boilers te selecteren en berekenen. Ook krijgen ze inzicht in het bepalen van de plaatsing van de binnen- en buitenunit en van een goed werkend afgiftesysteem.

 

Reageer op dit artikel