nieuws

Remeha neemt Techneco over

klimaattechniek

Warmtepompenleverancier Techneco is sinds 1 januari 2019 een zelfstandige dochteronderneming van Remeha, leverancier van verwarmingstoestellen. Remeha heeft het volledige aandelenpakket van Techneco overgenomen.

Remeha neemt Techneco over
Ondertekening van de overeenkomst tussen Remeha en Techneco: De achterste rij van link naar rechts: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voorste rij van links naar rechts: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.

“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen”, zegt Arthur van Schayk, Algemeen Directeur van Remeha. “Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha.”

Ontwikkeling versnellen

Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van haar marktpositie en producten te versnellen. “Techneco is de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en Algemeen Directeur van Techneco.

Oplossingen betaalbaar maken

Remeha wil “duurzame binnenklimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken”, zo verklaart het bedrijf in een persbericht over de overname, en wil verder groeien in warmtepompen. Opmerkelijk genoeg verklaarde algemeen directeur Arthur van Schayk recent nog in de Volkskrant dat de prijs van warmtepompen niet structureel gaat dalen door schaalvergroting. Lees daarover meer op vakbladwarmtepompen.nl.

 

Reageer op dit artikel