nieuws

Klimaattechniek klaar voor de toekomst

klimaattechniek

Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Dit omdat de energieprestaties van gebouwen omhoog moeten en de eisen voor luchtkwaliteit strenger worden. Hoe klimaatinstallaties daaraan kunnen bijdragen is het onderwerp van het congres Futureproof Klimaattechniek op 29 november in Utrecht.

Klimaattechniek klaar voor de toekomst

Het congres, dat op 29 november in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht plaatsvindt, wordt georganiseerd door RCC Koude & Luchtbehandeling en de KNVvK. De inloop van het congres is van 15:30 tot 16:00 uur, waarna dagvoorzitter Talitha Muusse het congres zal aftrappen.

Aanscherping wet- en regelgeving

Met welke ontwikkelingen krijgen professionals in de klimaattechniek in de (nabije) toekomst te maken? Dat vertellen inspirerende sprekers op het congres Futureproof Klimaattechniek. Een voorbeeld is de aanscherping van de wet- en regelgeving ten aanzien van energieprestaties van gebouwen. Woningen moeten in de nabije toekomst voldoen aan BENG, utiliteitsgebouwen moeten minimaal een energielabel C hebben. Wat betekent dat voor klimaatinstallaties?

Hogere eisen binnenlucht

Wat ook aan het veranderen is, zijn de eisen ten aanzien van de luchtkwaliteit in gebouwen. Die gaan omhoog. Steeds meer gebouweigenaren en werkgevers willen een gezonde binnenlucht. Klimaatinstallaties kunnen daarvoor zorgen. Over de laatste ontwikkelingen op dit gebied wordt u op het congres bijgepraat.

Gevolgen HFK-afbouw

Ook de koudemiddelen komen aan bod. Door de HFK-afbouw is dit een belangrijk onderwerp in de klimaattechniek. Fabrikanten werken aan een verlaging van de GWP-waarde, zoals met de overstap op R32 en HFO’s. Maar veel van de nieuwe middelen vallen echter in de A2L klasse van brandbaarheid; oftewel ze zijn licht ontvlambaar. Echter, met extra veiligheidsmaatregelen kunnen ze ook in grote installaties probleemloos worden toegepast. Dat wordt tijdens het congres duidelijk gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Op de congreswebsite vindt u alle informatie over het programma en de sprekers; u kunt zich ook direct aanmelden. Abonnees van Gawalo krijgen korting op de toegangsprijs.

Reageer op dit artikel