nieuws

Twee winnaars voor de eerste All Electric Challenge

klimaattechniek

Twee samenwerkingsverbanden zijn als winnaars van de eerste All Electric Challenge van Natuur & Milieu uit de bus gekomen. Vaillant en Helena hebben gewonnen met een combinatie van onder andere warmteopslag, een warmtepomp en zonnepanelen die stroom en warmte produceren. ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield winnen met een verwarmingssysteem op basis van infraroodpanelen.

Twee winnaars voor de eerste All Electric Challenge

In de jury van de All Electric Challenge zitten de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra, UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra en Natuur & Milieu-directeur Marjolein Demmers. Uit vijf genomineerde producten kozen zij de uiteindelijke winnaars. Juryvoorzitter Demmers: “Het is enorm inspirerend om te zien hoe bedrijven zich vol inzetten voor de energietransitie, het maakte het jureren er niet makkelijker op”.

Totaalconcept

De inzending van Vaillant en Helena is een totaalconcept dat zowel op wijk- als op individueel niveau is in te vullen. Een woning wordt uitgerust met een PVT-systeem waarmee elektriciteit en warmte wordt opgewekt.

Overtollige warmte wordt met bodemlussen onder de weg opgeslagen. Met isolatie voor slecht geïsoleerde woningen wordt de warmtevraag verminderd, aanvullend wordt in de warmtevraag voorzien met een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur verwarming. Met deze warmtepomp kan ook warm tapwater worden geproduceerd.

Inductie koken wordt standaard meegenomen. De klant heeft contact met Vaillant voor de uitvoering, onderhoud en service, waarmee één aanspreekpunt is geborgd. De maatregelen worden in één keer uitgevoerd.

Verwarmingssysteem

ThermIQ biedt samen met haar partners een verwarmingssysteem aan wat op basis van infraroodverwarming werkt. Hiermee worden objecten verwarmd in plaats van een gehele ruimte.

Daarnaast wordt bij de propositie inductie koken, Led-verlichting en elektrisch tapwater standaard meegenomen, waarmee direct stappen van het gas af worden gezet.

Isolatie van de schil wordt niet meegenomen en installatie van zonnepanelen is optioneel. De klant wordt in grote mate ontzorgd doordat contact via GEAS (Energiewacht) verloopt. Hiermee ontstaat één loket voor de offerte, uitvoering van werkzaamheden en nazorg richting de klant.

Overstappen

De All Electric Challenge is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren met producten en diensten te komen die het voor huizenbezitters makkelijk maakt over te stappen op elektrische verwarming van huis en tapwater. De winnaars krijgen via de Volksbank (moederbedrijf van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) een demonstratieproject aangeboden om hun product in de praktijk aan geïnteresseerde huizenbezitters te kunnen laten zien.

Reageer op dit artikel