nieuws

Slimme producten geven energiebespaartips

klimaattechniek

Slimme producten geven energiebespaartips

Itho Daalderop presenteerde op VSK 2018 een aantal slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een grote rol.

De slimme noviteiten van Itho Daalderop op VSK 2018 bleven niet onopgemerkt. Twee producten werden genomineerd voor de VSK Awards in de categorie Digitaal & Slim: de Green Energy Smartboiler en de slimme thermostaat Spider. Met de Spider sleepte Itho Daalderop de Award ook in de wacht.

Bekijk de presentatie van de Itho Daalderop-noviteiten op VSK 2018

Slimme thermostaat stuurt op prestatie

De Spider is het regel-/monitoringsplatform van Itho Daalderop. De slimme verwarmingsthermostaat is inmiddels doorontwikkeld tot een regelaar voor alle woonhuisgebonden installaties. De Spider regelt en monitort het totale binnenklimaat in de woning, en geeft ook inzicht in energieverbruik en -opwekking. De Spider kreeg een award omdat hij volgens de jury een mooi voorbeeld geeft van een volgende fase van de slimme regeltechniek: sturen op prestatie.

Rol in preventief onderhoud

Daarnaast heeft zowel de gebruiker, als de corporatie en de installateur zijn eigen platform, waarmee het apparaat een rol krijgt in preventieve storingsmeldingen en onderhoud.

Slimme boiler geeft bespaartips

Ook de Green Energy Smartboiler van IthoDaalderop stuurt op prestatie. De boiler analyseert en monitort het gebruikersgedrag, en geeft de gebruiker via een app bespaartips. De slimme elektrische tapwaterboiler gaat veel verder dan alleen het verwarmen van water. De smartcontrol heeft algoritmes die het gedrag van de gebruiker analyseert, en past zijn opwarming hierop aan. Hierdoor wordt energie bespaard.

Reageer op dit artikel