nieuws

Publieksprijs VSK-Award naar lucht/water warmtepomp

klimaattechniek

Nathan Systems wint de VSK-Award Publieksprijs met de eerste modulerende lucht/water warmtepomp op natuurlijk koudemiddel (R290 propaan).

Publieksprijs VSK-Award naar lucht/water warmtepomp

Met de nieuwe alpha innotec lucht/water warmtepomp LWDV meent Nathan het antwoord te hebben op de transitiewens naar gasloze installaties. “Doordat de warmtepomp modulerend is en een zeer hoge cv-aanvoertemperatuur tot 70°C kan leveren, zelfs bij -22°C buitentemperatuur, kan de LWDV één-op-één de cv-ketel vervangen zonder grote bouwkundige renovatie. Bestaande traditionele afgiftesystemen kunnen blijven hangen.”

 

Natuurlijk koudemiddel

“De LWDV maakt daarnaast gebruik van een natuurlijk koudemiddel, in dit geval propaan (R290) waarvan zowel de Global Warming Potential (GWP) als de Ozon Depletion Potential (ODP) nagenoeg nul zijn. De LWDV is hierdoor de allereerste warmtepomp in een relatief kleine vermogensklasse, waarbij hoog te realiseren cv-aanvoertemperaturen hand in hand gaan met de beste natuurlijke koudemiddelen.”

 

Laag geluidsniveau

“Tot slot is een veel genoemd nadeel van – traditionele –  lucht/water warmtepompen het geluidsniveau. Veel pompen produceren hoorbaar geluid. De Alira LWDV is één van de stilste lucht/water warmtepompen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn (minder dan 47 dB(A), nachtmodus). “

 

Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

 

 

 

Reageer op dit artikel